A Swiss Diamond edények minden bizonnyal alkalmasak a mosogatógépbe, a felső és az alsó kosárba egyaránt. A választott mosószertől függően azonban porszerű szürke maradékot észlelhet a serpenyő alján. Ez a maradék egy olyan reakció eredménye, amikor az alumínium alap kölcsönhatásba lép bizonyos mosogatószerekkel. A legújabb jogszabályok értelmében az Egyesült Államokban és más országokban az egykor fémfelületek védelmére használt foszfátok hiányoznak a tisztítószerekből. Ez a változás az alumínium gyorsabb elszíneződését eredményezte.

Bár ez a maradvány nem káros, és feltételezhetően atomos hidrogénből áll, amely egy természetben előforduló elem, idővel hozzájárulhat a tartós elszíneződéshez. A probléma megoldására különböző módszereket lehet alkalmazni a szürke por eltávolítására vagy az alumínium oxidálására:

  • Készítsen pasztát szódabikarbóna és víz felhasználásával.
  • Használjon a helyi szupermarketben kapható alumínium tisztítószert.
  • Készítsen oldatot 1 liter vízből és 3 evőkanál (45 ml) természetes savból, például citromléből, borkrémből vagy fehér ecetből. Forraljuk fel az edényben, majd ugyanazt az oldatot használjuk szivacson a külsejének és aljának tisztításához.

A Swiss Diamond edények hosszú élettartamának megőrzése érdekében javasoljuk, hogy kézi mosogatókefével és forró, szappanos vízzel mossa el.