Az ételek megjelenésében bekövetkezett változások megértése

Ha különbséget észlel Swiss Diamond edényei teljesítményében, néhány gyakori hiba hozzájárulhat a problémához. Íme egy gyors áttekintés:

Főzés magas hőmérsékleten:

  • A tapadásmentes edények alacsony és közepes hőmérsékleten történő főzéshez készültek. A magas hőmérséklet a tapadásmentes bevonat felhólyagosodásához vagy leválásához vezethet. A serpenyő hosszú ideig tartó előmelegítése étel nélkül is károkat okoz. Az optimális eredmény érdekében használja közepes lángon.

Az ételek szeletelése a serpenyőben:

  • Bár a modern tapadásmentes felületek tartósak, nem sérthetetlenek az éles szerszámokkal szemben. Az élelmiszerek felszeletelése vagy botmixer használata a serpenyőben karcolásokat okozhat, és érvénytelenítheti a garanciát. A serpenyők tartóssága érdekében vágás előtt tegye át az ételt egy tányérra.

Az olaj felhalmozódása:

  • A Swiss Diamond edényeket olaj nélküli főzéshez tervezték, de ha úgy dönt, hogy olajat használ, ügyeljen arra, hogy megfelelő hőmérsékleten használja. Az olaj füstpontja feletti használata sötét réteget eredményezhet, amely korlátozza a tapadásmentes felületet. Minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt, és fontolja meg az ajánlott olajok használatát.

A megfelelő tisztítás hiánya:

  • A megfelelő tisztítás elengedhetetlen a tapadásmentes teljesítmény fenntartásához. Minden használat után alaposan tisztítsa meg a serpenyőt mosogatószerrel, hogy elkerülje az olaj felhalmozódását és az étel megtapadását. Az olaj szenesedésének problémái esetén próbáljon ki az otthoni módszert a tapadásmentes felület helyreállítására (szódabikarbóna és víz paszta).

Ne feledje, hogy a használati és karbantartási utasítások betartása elengedhetetlen a Swiss Diamond edények hosszú élettartamának és teljesítményének megőrzéséhez.