A Swiss Diamond termékek öntött alumíniummal büszkélkedhetnek a kiváló hőátadás és szilárdság érdekében. Így őrizheti meg a Swiss Diamond serpenyői bevonat nélküli alumínium aljának fényét:

 1. Kerülje a mosogatógépet:

    • Tartsa távol az edényeket a mosogatógéptől, nehogy a súroló hatású tisztítószerek tompítsák az alumínium fényét. Megjegyzés: A Swiss Diamond edények mosogatógépben is használhatók, de ez a tanács az esztétikai védelmet szolgálja.

 2. Távolítsa el az ételmaradékot:

    • A puha alumínium megkarcolódhat, ezért kerülje a drótkefék és egyéb durva súroló eszközök használatát. Ehelyett készítsen szódabikarbónából és vízből pasztát. Finoman dörzsölje le puha szivaccsal vagy finom kefével.

 3. Hidrogén-peroxid és szódabikarbóna módszer:

    • Vigyen fel a felületre szódabikarbónát, öntsön rá hidrogén-peroxidot, adjon hozzá még szódabikarbónát, és hagyja állni. Ez a kevésbé igényes módszer segít az alumínium felületek helyreállításában.

 4. Távolítsa el a szürke foltokat ecettel:

    • Keverjen össze 1 rész ecetet 2 rész forró vízzel. Áztassa a serpenyőt 15 percig, finoman dörzsölje át, és ismételje meg a kívánt eredmény eléréséig. Az extrémebb tisztításhoz próbálja ki a borkő vagy a citromlé vizes oldatát.

 5. Végső tisztítás:

    • Ismételje meg a szódabikarbóna tisztítását, és alaposan öblítse le mosogatószerrel, hogy eltávolítsa a maradékot. Az alumínium alapja újszerű lesz!