Receptek

Tofu ricotta

Karlina
Karlina
2020.06.01 11:39
Tofu ricotta

Készítettünk nektek megint egy live (IGTV) videót. Tofu ricottát dobtunk össze a fiúkkal. Ezt a ricottát az egyik főzőkurzusomon csináltuk meg. Grillezett kakukkfüves cukkini szeletekkel ettük, azokra kentük. Mondanom sem kell, hogy nagyon nagy sikert aratott. Nagyon jól megy a ricotta lasagne tésztába zöldségekkel, paradicsomszósszal, tészta lapokkal egymásra pakolva és megsütve. Kiváló pirítósra kenve egy nagy adag salátával, valamint grillezett/sült zöldségek mellé. Egy sokféleképpen használható étel, ami nagyon-nagyon finom. ???? A linket az élő videóhoz itt találjátok: https://www.instagram.com/p/CA25sCmAOF0/



Hozzávalók:
- 540 g (3 csomag) tofu
- 2 ek sörélesztő pehely (gluténmentes)
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom, frissen facsart leve
- 1 tk só
- bors

Tegyük az összes hozzávalót a Magimix aprítógépbe és dolgoztassuk a gépet addig, amíg krémes állagú lesz a ricotta. Ha túl száraznak találjunk adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet, újra kevertessük át a géppel és már tálalhatjuk is.