Vákuumos tárolás.

A régóta hatékony módszerként ismert vákuumkonzerválás lehetővé teszi a nyers élelmiszerek, valamint az összes főtt étel 3-5-ször hosszabb tárolását. Vákuumban a baktériumok szaporodása jelentősen lelassul, ami hosszú távú tárolást tesz lehetővé. A francia PIKA márka vákuumos tartósításra specializálódott és teljes termékcsaládot kínál: vákuumdugót borokhoz, különféle vákuumkészleteket és többféle méretű univerzális vákuumfedelet, valamint palackokat és sokoldalú dobozokat különféle méretben.

Minden PIKA termék egyszerű, hatékony, környezetbarát és gazdaságos.

 

Ön is próbálja minimalizálni a hulladék mennyiségét? A hulladékkal szennyezett világ kemény valósága arra késztet bennünket, hogy gondolkodjunk azon, hogyan lehet a lehető leghatékonyabban csökkenteni környezeti lábnyomunkat. Mindenkinek saját felelősséget kellene válalnia a szemét kitermeléssel való hozzájárulásához és meg kell változtatnia az eldobható műanyag csomagolások használatának szemléletét.

Nem termelni felesleges hulladókot főként az utazás során, sokak számára igazi kihívást jelenthet. Csak annyit kell tennie, hogy néhány dolgot megváltoztat, és az eredmény azonnal érezhető.

Ön sem közömbös a természet és a gyermekek jövője iránt? Akkor olvassa tovább ...

A minőségi élelmiszer-tárolás kérdése olyan régi, mint maga az emberiség. Az emberek régóta törekednek az élelmiszerek eltarthatóságának meghosszabbítására, pl. szárítás, füstölés, sózás vagy befőzés.

Sajnos mindezek a módszerek károsítják az ételeket, és következésképpen negatív hatással vannak egészségünkre. Ma hűtőszekrényeket és fagyasztókat használunk a legtöbbet, de ezek sem képesek megvédeni az élelmiszereket a 2 fő mikroorganizmus-hordozótól. VÍZ ÉS LEVEGŐ! Ezenkívül a fagyasztó megváltoztatja az étel szerkezetét.

Ezért a mai modern korban az élelmiszer-vákuum a legkeresettebb segítő az élelmiszerek  tároláshoz. Már a gyártók is vákuumba csomagolnak különböző ételek, de ennek van egy hátránya. Miután kinyitotta otthon a csomagot, a vákuum eltűnik, és a lehető leghamarabb el kell fogyasztania az ételt.

                           

A probléma megoldása azonban kéznél van!

Ezek az univerzális vákuumdobozok végtelen lehetőségeket kínálnak az élelmiszerek tárolására, a főtt ételektől a hosszú távú élelmiszer-tároláson át a pácolásig vagy a biztonságos szállításig.

Vákuumdobozaink remek alternatívát jelentenek az élelmiszerek csomagolására hosszú utakra, vagy gyermekei számára kollégiumba, iskolába illetve sofőröknek autóba. Egyedülálló zárórendszerük 100% -os biztonságot nyújt Önnek, így a dobozok nem nyílnak ki maguktól szállítás közben. Vákuumdobozaink előnye az is, hogy mechanikusan használhatók, áram szükséglete nélkül. Szóval mindenhová magukkal vihetik őket!

Többszörösen meghosszabbítják az élelmiszerek eltarthatóságát, ami minden háztartásban jelentős megtakarítást jelent, mivel a romlott és lejárt élelmiszerek mennyisége a minimumra csökken.

Sokáig megőrzik az élelmiszerek frissességét és aromáját. Minden alkalommal, amikor kinyitja a dobozt, ugyanolyan erősen érzi majd a kávé aromáját, ha vákuumban tartja. És akár több hónapon keresztül.

A gyorsan romlandó élelmiszerek is hosszabb ideig frissek maradnak a légüres térben, így nem áll fenn a veszélye annak, hogy ha az élelmiszerboltban kihasználja az akciókat, amikor nagyobb csomagokban vásárolhat élelmiszert, hogy egy része elromlik, mielőtt elfogyasztaná. Így az okos háziasszonyok akár 10% -ot is megtakaríthatnak az élelmiszer-vásárlás költségein. És ezen tényleg érdemes elgondolkodni!

A vákuumdobozok nagy segítséget nyújtanak a húsok pácolásánál is. Ugyanis a húsok pórusai a vákuumban tágulnak, és a pácnak így lehetősége van behatolni a hús mélységéig. Ennek eredményeként a pácolási idő jelentősen lecsökken.

                                

Vákuum előnyei:

  • elsősorban az élelmiszerek egészséges és hosszú távú tárolására fejlesztették ki
  • háromszor meghosszabbítja az élelmiszerek tárolási idejét
  • megakadályozza az élelmiszer oxidációját
  • elnyomja a gombák képződését
  • megakadályozza a magasabb zsírtartalmú ételek idő előtti megsárgulását
  • a laza ételek nem nedvesednek és nem csomósodnak össze
  • az étel nem szárad ki
  • az étel nem szívja fel a környezet vagy más étel szagait
  • a tápértékek, a vitaminok, az ásványi anyagok, a szín, az aroma és az alak megőrződik az ételekben
  • védi az ételeket a portól, baktériumoktól és rovaroktól