KUKORICA KRÉMLEVES

KUKORICA KRÉMLEVES

Próbáljátok ki ZIZI kedvenc nyári krémlevesét. Alig kell hozzá alapanyag és 20-25 perc alatt elkészül. Tortilla chips-szel, guacamole-val, salsa-val tálalva komplett mexikói ebédetek/vacsorátok lesz ezzel az étellel. Az eredeti IG posztot itt találjátok: https://www.instagram.com/p/CSEvDK6oN3x/


Citromos-málnás túrótorta

Citromos-málnás túrótorta

Dobódjon fel ezzel az ízletes gyümölcsökkel teli és nem túl édes finomsággal (mindössze 100 g cukrot tartalmaz).


RIBIZLIS EPER TURMIX

RIBIZLIS EPER TURMIX

A ma reggeli hűsítő turmixunk alapja banán volt, ehhez jött általunk szedett és fagyasztott eper, valamint a kertünkből leszüretelt és lefagyasztott ribizli. Krémes, hűsítő, kellemesen édes lett a végeredmény! Próbáljátok ki!


Áfonyás mini palacsinták

Áfonyás mini palacsinták

Ezeket a csodás, puha, pufók áfonyás palacsintákat ismét Zitának köszönhetjük. A banántól természetesen édesek, az áfonya bogyók savanykásan pukkannak szét a szánkban.


Töltött cukkini - vegetáriánus recept

Töltött cukkini - vegetáriánus recept

Kevesen fogják észrevenni, hogy ebben a töltelékben egyáltalán nincs hús.

Egyszerű és könnyű étel, amelyből még a nagyétkűek is jóllaknak, ugyanakkor nem nehezíti el az emésztést ebben a nyári melegben.

Mindenképpen próbáld ki!


Így készíts magmentes ribizli lekvárt a Magimix segítségével

Így készíts magmentes ribizli lekvárt a Magimix segítségével

Sokunkat zavarja a rengeteg apró magocska, ami a ribizli lekvárban megtalálható. A Magimix konyhai robotgéppel ez is kiküszöbölhető! A gyümölcscentrifugájához tartozik egy olyan spéci tartozék, amely felfog minden apró magvat és a gyümölcsöt passzírozza, így a végeredmény egy sűrű magmentes massza lesz. Ehhez már csak a cukrot kell hozzáadni és megfőzni. A Magimix egy igazi segítség minden helyzetben.


GAZPACHO

GAZPACHO

A melegben jól esik egy hideg leves, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül, mert csak turmixolnunk kell. A gazpacho paradicsom alapú hideg zöldségleves, a spanyol - andalúziai - konyha remeke ez a recept és ahány ház, annyi szokás alapon készül. Van, aki zöld vagy piros kaliforniai paprikát tesz bele a sárga helyett, mehet bele balzsamecet az almaecet és vöröshagyma a lilahagyma helyett. Feltétlen készítsétek el ezt a Zita verzióját https://www.instagram.com/p/CQ8hwZLhogW/


ÚJHAGYMÁS KRUMPLI FASÍRT

ÚJHAGYMÁS KRUMPLI FASÍRT

Néha van úgy, hogy elszámoljuk magunkat és több ételt készítünk, mint amit elfogyasztunk. Azonban nem feltétlenül kell több napig ugyan azt ennünk. Elég egy kis fantázia és új köntöst adhatunk a maradék ételnek. Ez is egy jó példa rá, senki sem fogja észrevenni, hogy “ugyan azt” az ételt eszi.


Hideg paradicsomleves

Hideg paradicsomleves

Semmi sem lehet egyszerűbb, mint elkészíteni ezt a finom hűsítő nyári levest.


SPENÓT NOKEDLI

SPENÓT NOKEDLI

Most megosztom veletek kedvenc tavaszi receptemet, amelyben megtalálhatóak a saját kertemben termesztett tavaszi zöldségek.


CSICSERI OMLETT

CSICSERI OMLETT

Próbálkoztam már régebben is csicseri omlettel, de mindig leragadt, elszakadt, nem tudtam szépen meghajtani, szóval kudarc lett a vége a kinézetet illetően. Ma kedvet kaptam, hogy újra megpróbáljam, hátha a pár hónapja használt #swissdiamond serpenyőmben sikerül szépen megsütnöm. Ahogy storyban láttátok (lementettem az Edények highlightba) siker koronázta a próbálkozásomat. A csicseri omlett fehérjében gazdag reggeli, ebéd vagy vacsora is lehet. Sőt piknikre is vihetjük magunkkal, vagy szendvicsbe is tehetjük - elképzelem, hogy a kenyér alját megkenem majonézzel, ráteszek egy salátalevelet, egy szelet paradicsomot, arra a háromszögbe hajtogatott csicseriomlettet, majd teszek rá még egy szelet kenyeret. Hmmm... elég jól hangzik, ugye?

Következő
|