Ismét egy egészséges finomság torta formályában. A Magimix-nek köszönhetően nagyon egyszerű és gyors az elkészítése. Az élő videót itt tekinthetitek meg: https://www.instagram.com/p/CGWrKq6hu33/

BANÁNOS MANDULÁS TORTA CSOKI ÖNTETTEL


Hozzávalók egy 20 cm-es kapcsos formához:
Tortához:
- 3 db érett banán
- 1 bögre tönköly fehérliszt
- 1/2 bögre darált mandula
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/4 bögre rizstej
- 6 ek kókuszolaj, olvasztva
- 6 ek nádcukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Csokoládékrémhez:
- 1/3 bögre nádcukor
- 1/4 bögre kókuszzsír
- 4 ek kakaópor
- 1 ek tahini
- kevés rizstej
- csipet só

A sütőt melegítsük elő 180C fokra. A kapcsos forma alját béleljük ki sütőpapírral. Tegyük a Magimix konyhai robotgépbe a mandulát és daráljuk lisztté. Adjuk hozzá a torta összes hozzávalóját. Dolgoztassuk a robotgépet addig, amíg sima tésztát kapunk. Ezt a tésztát öntsük bele az előkészített formába, tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e! Hagyjuk a formában kihűlni.

A csokoládékrémhez egy lábasban melegítsük át a nádcukrot, a kókuszolajjal, a sóval, a tahinivel és a kakaóval. Öntsünk hozzá egy kevés rizstejet és habverővel keverjük teljesen simára. Vegyük le a tűzhelyről és a langyosra hűlt krémet öntsük/kenjük a torta tetejére. Tippek: A liszteket lehet variálni - lehet használni teljeskiörlésű lisztet, a zabliszt helyett hajdinalisztet vagy köleslisztet - amit találtok otthon. A darált mandula helyett mehet bele darált dió. Rizstej helyett is lehet más növényi tejet használni. A krémből a tahini el is hagyható, ebben az esetben egy kicsit folyékonyabb lesz a krém. A tahini helyettesíthető földimogyoró-, vagy mandulavajjal.