Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagy csokor bazsalikom, levelei letépkedve
- 100 g dió vagy mandula
- 120 ml extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, megpucolva
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- só
- 400 g durumtészta

Tegyünk fel a Swiss Diamond fazékban vizet forralni. A diót tegyük a Magimix aprítógépbe, adjuk hozzá a fokhagyma gerezdeket, bazsalikom leveleket, olívaolajat, citromlevet és ízlés szerint sózzuk. Dolgoztassuk az aprítógépet addig, amíg teljesen pépes lesz a pesto. Ha szükség van rá, adjunk még hozzá olívaolajat.

A tésztát főzzük ki al dente (fogkemény) állagúra a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor leszűrjük, tegyünk félre kb. fél deci vizet belőle. A leszűrt tésztát keverjük össze az elkészült pestoval és egy kis tészta főzővízzel hígítsuk, hogy egészen krémes legyen az állaga és jól befedje a tésztát. Jó étvágyat!