Céklás hummusz
HOZZÁVALÓK
- 2 db konzerv csicseriborsó (240 g nettó súly/konzerv), leszűrve, átmosva
- 1 db közepes méretű cékla
- 3 evőkanál tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis citrom kifacsart leve
- só
- víz
ELKÉSZÍTÉS
- A céklát szúrkáljuk meg villával, csomagoljuk alufóliába és 200C fokon süssük puhára. Ha kicsit kihűlt, hámozzuk meg.
- Tegyük a csicseriborsót, tahinit, fokhagymát, megsült céklát félbe vágva, citromlevet, sót a Magimix konyhai robotgépbe és kezdjük el pürésíteni.
- Evőkanalanként adagoljunk hozzá vizet, hogy teljesen sima krémet kapjunk.
- Dobozba téve, hűtőben eláll egy hétig.
JEGYZETEK
A citromlevet is adagolhatjuk hozzá, először csak ½ citrom levét öntsük a Magimix konyhai robotgépbe, pürésítsük és kóstoljunk. Ha szükséges, sózzuk és ha az ízlésünk úgy kívánja, akkor adjunk még hozzá citromlevet.