HOZZÁVALÓK
  • 2 db konzerv csicseriborsó (240 g nettó súly/konzerv), leszűrve, átmosva
  • 1 db közepes méretű cékla
  • 3 evőkanál tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kis citrom kifacsart leve
  • víz
ELKÉSZÍTÉS
  1. A céklát szúrkáljuk meg villával, csomagoljuk alufóliába és 200C fokon süssük puhára. Ha kicsit kihűlt, hámozzuk meg.
  2. Tegyük a csicseriborsót, tahinit, fokhagymát, megsült céklát félbe vágva, citromlevet, sót a Magimix konyhai robotgépbe és kezdjük el pürésíteni.
  3. Evőkanalanként adagoljunk hozzá vizet, hogy teljesen sima krémet kapjunk.
  4. Dobozba téve, hűtőben eláll egy hétig.
JEGYZETEK
A citromlevet is adagolhatjuk hozzá, először csak ½ citrom levét öntsük a Magimix konyhai robotgépbe, pürésítsük és kóstoljunk. Ha szükséges, sózzuk és ha az ízlésünk úgy kívánja, akkor adjunk még hozzá citromlevet.
|