Céklás karfiolkrém
Bízom Benne, hogy Nálatok is akkora szerelem lesz ez a kence mint a kislányomnál.
HOZZÁVALÓK:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 db közepes cékla
- 1 tk chili
- 1-2 ek fokhagyma granulátum
- 1 ek vöröshagyma granulátum
- Jó sok friss tört bors
- Só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csipet őrölt rozmaring
ELKÉSZÍTÉS:
- A karfiolt rózsákra bontjuk, a céklát felkockázzuk azonos méretűre, mint a karfiol.
- Készre főzzük őket (együtt) sima vízben. Ha puhák, megvárjuk míg kihűlnek.
- Ezután a Magimix konyhai robotgépbe tesszük őket az összes fűszerrel együtt és homogén állagúra turmixoljuk.
- Hűtőbe tesszük minimum 1 éjszakára.
- Kenjük ezzel meg a szendvicseinket. Együk úgy, akár csak mint egy hummuszt. Sok-sok friss zöldséggel. Fekete szezámmal valamint kendermaggal díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!