Képzeljétek el ez a süti 1 hétig is eláll a hűtőben (dobozban) és a hét letelte után is szaftos valamint extra puha marad. Kisétkezésekre egy fél almával és magvajjal tökéletes.

Hozzávalók:

-200 gramm cékla (nyersen és pucolva mért súly)
-200 gramm datolyapaszta
-215 gramm zabpehelyliszt
-2 tojás (M-es)
-10 gramm kakaó vagy karobpor
-1 csomag sütőpor (12 gramm)
-2 ek. dióolaj vagy, ami van otthon

Tetejére:

-Kb. 15 szem fagyasztott meggy avagy málna

Elkészítés:

  1. A céklát megpucolva, alufóliába csomagolva készre sütjük 35-40 perc alatt egy 200 fokos sütőben.Hagyjuk kihűlni.
  2. Ezt követően mehet a Magimix aprítóba a tojásokkal, olajjal valamint a datolya pasztával. Majdnem homogén állagúra zúzzuk.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaó) egy tálban alaposan összekeverjük és hozzá szórjuk a céklás keverékhez.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, nagyjából 2 cm-es vastagságúra elegyengetjük és megszórjuk a tetejét meggyel vagy málnával.
  5. 180 fokos sütőre lesz szükségünk, légkeveréses funkcióval 25 perc alatt készre sütjük.

    Jó sütést kívánok!