HOZZÁVALÓK
  • Torta alaphoz:
  • 155 g dió
  • 165 g friss vagy aszalt datolya, kimagozva
  • 2 teáskanál (extra szűz) kókuszolaj
  • ½ teáskanál só
  • Málnás krémhez:
  • 220 g kesudió, beáztatva egy órára
  • 150 g fagyasztott málna
  • 80 ml agavészirup
  • 20 ml (extra szűz) kókuszolaj
  • ¼ citrom reszelt héja és frissen facsart leve
ELKÉSZÍTÉS
Torta alap:
  1. A diót, a datolyát, a kókuszolajat és a sót tegyük a Magimix konyhai robotgépbe és aprítsuk kis darabosra. Akkor jó, ha kiveszünk belőle egy kis mennyiséget és összegyúrva összeragad. Egy kapcsos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk az aljába a datolyás alapot. Tegyük hűtőbe.
Málnás krém:
  1. A málnás krém elkészítéséhez szűrjük le a vizet a kesudióról. Tegyük a kesudiót a kifacsart citrom levével és héjával és a krém többi hozzávalójával a Magimix robotgépbe és kezdjük el pürésíteni. Akkor jó, ha már krémes állagú. Öntsük az alapra a málnás krémet és tegyük a fagyasztóba néhány órára, amíg megszilárdul, szeletelhetővé válik, de nem túl kemény.
  2. Tálalás előtt negyed órával vegyük ki a mélyhűtőből és utána szeleteljük.
JEGYZETEK
20 cm-es kapcsos tortaformában készült.
Jó minőségű - cukrozatlan - aszalt datolya is jó, csak érdemes használat előtt meleg vízbe beáztatni tíz percre, majd leszűrni, így könnyebben aprítja a robotgép.
Ha extra szűz kókuszolajat használunk, az plusz kókusz ízt ad a tortának.