CITROMOS MÁLNÁS “SAJTTORTA” (NYERS, LAKTÓZMENTES, GLUTÉNMENTES, VEGÁN)
HOZZÁVALÓK
- Torta alaphoz:
- 155 g dió
- 165 g friss vagy aszalt datolya, kimagozva
- 2 teáskanál (extra szűz) kókuszolaj
- ½ teáskanál só
- Málnás krémhez:
- 220 g kesudió, beáztatva egy órára
- 150 g fagyasztott málna
- 80 ml agavészirup
- 20 ml (extra szűz) kókuszolaj
- ¼ citrom reszelt héja és frissen facsart leve
ELKÉSZÍTÉS
Torta alap:
- A diót, a datolyát, a kókuszolajat és a sót tegyük a Magimix konyhai robotgépbe és aprítsuk kis darabosra. Akkor jó, ha kiveszünk belőle egy kis mennyiséget és összegyúrva összeragad. Egy kapcsos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk az aljába a datolyás alapot. Tegyük hűtőbe.
Málnás krém:
- A málnás krém elkészítéséhez szűrjük le a vizet a kesudióról. Tegyük a kesudiót a kifacsart citrom levével és héjával és a krém többi hozzávalójával a Magimix robotgépbe és kezdjük el pürésíteni. Akkor jó, ha már krémes állagú. Öntsük az alapra a málnás krémet és tegyük a fagyasztóba néhány órára, amíg megszilárdul, szeletelhetővé válik, de nem túl kemény.
- Tálalás előtt negyed órával vegyük ki a mélyhűtőből és utána szeleteljük.
JEGYZETEK
20 cm-es kapcsos tortaformában készült.
Jó minőségű - cukrozatlan - aszalt datolya is jó, csak érdemes használat előtt meleg vízbe beáztatni tíz percre, majd leszűrni, így könnyebben aprítja a robotgép.
Ha extra szűz kókuszolajat használunk, az plusz kókusz ízt ad a tortának.
Jó minőségű - cukrozatlan - aszalt datolya is jó, csak érdemes használat előtt meleg vízbe beáztatni tíz percre, majd leszűrni, így könnyebben aprítja a robotgép.
Ha extra szűz kókuszolajat használunk, az plusz kókusz ízt ad a tortának.