Citromos-málnás túrótorta
Szükségünk van:
8 dkg vaj
12-13 dkg piskóta (lehet gluténmentes is)
1 csomag citrom ízű pudingpor
25 dkg túró
1 citrom vagy lime héja és leve
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
4 dl tejszín
2 TK zselatin
málna a torta tetejére
Elkészítés:
A piskótákat szórjuk a Magimix konyhai robotgépbe, és törjük össze a nagy pengével. Adjuk hozzá az olvasztott és kihűlt vajat. Készítsünk belőle sima tésztát, amelyet ezután a sütőpapírral bélelt tortaformába tegyük bele. A tésztát kézzel szépen simítsuk el, és helyezzük hűtőbe.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben elkeverjük, felforraljuk, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.
A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és egy citrom levével. Ezután óvatosan belekeverjük a pudingba.
Oldjuk fel a zselatint 1 dcl forrásban lévő vízben, és lehűlés után adjuk a krémhez.
4 dcl tejszínből készítsünk habot a Magimix konyhai robotgépben, és óvatosan keverjük bele a krémbe. A kész masszát kenjük rá a kihűlt és megszilárdult piskótára, és helyezzük vissza a hűtőbe legalább 2 órára.
A tortát málnával díszítjük.