Szükségünk van:

8 dkg vaj

12-13 dkg piskóta (lehet gluténmentes is)

1 csomag citrom ízű pudingpor

25 dkg túró

1 citrom vagy lime héja és leve

10 dkg cukor

1 vaníliás cukor

4 dl tejszín

2 TK zselatin

málna a torta tetejére

Elkészítés:

A piskótákat szórjuk a Magimix konyhai robotgépbe, és törjük össze a nagy pengével. Adjuk hozzá az olvasztott és kihűlt vajat. Készítsünk belőle sima tésztát, amelyet ezután a sütőpapírral bélelt tortaformába tegyük bele. A tésztát kézzel szépen simítsuk el, és helyezzük hűtőbe.

A pudingport 2,5 dl hideg vízben elkeverjük, felforraljuk, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.

A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és egy citrom levével. Ezután óvatosan belekeverjük a pudingba.

Oldjuk fel a zselatint 1 dcl forrásban lévő vízben, és lehűlés után adjuk a krémhez.

4 dcl tejszínből készítsünk habot a Magimix konyhai robotgépben, és óvatosan keverjük bele a krémbe. A kész masszát kenjük rá a kihűlt és megszilárdult piskótára, és helyezzük vissza a hűtőbe legalább 2 órára.

A tortát málnával díszítjük.

|