A tésztára öntött citromos tejszínes szósz most kesudióból készült, de lehet rizs- vagy zabtejszínnel is készíteni. Nagyon ritkán veszek kesudiót, főleg nyers tésztákhoz használom, de ehhez a szószhoz is kiváló és mennyei étel kerekedett belőle. Ha már nincs spárga, akkor bármilyen más zöldséggel is megcsinálhatjátok ezt az ételt, pl. cukkinivel vagy padlizsánnal is finom lesz.
Hozzávalók 2-3 főre.
- 500 g zöldspárga, a fás részei letördelve
- 400 g durum tészta
- 1/2 bögre kesudió
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek sörélesztőpehely
- só, bors
Tegyük a kesudiót egy tálba, öntsük le forró vízzel és áztassuk 15 percig, majd szűrjük le. Tegyük a Magimix Power Blender turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a sörélesztőpelyhet, a citrom levét és héját és kb. 3/4 bögre vizet. Sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk simára. Ne legyen túl sűrű. A spárgát vágjuk kisebb darabokra. Forraljunk fel egy lábasban vizet, adjunk hozzá sót és tegyük bele a tésztát. A főzőidő utolsó 3-5 percére tegyük bele a spárgát is, majd szűrjük le. Tegyük vissza a tésztát, spárgát a lábasba, öntsük rá a szószt és ha kell még egy kis forró vízzel hígítsuk. Jól keverjük össze és már tálalhatjuk is. Megszórhatjuk sörélesztőpehhellyel és chilvel. Jó étvágyat!