A sok nyári és nyár végi befőzés után még vannak őszi feladatok. A Magimix robotgépnek hála, a 12 kg zöldséget nagyon gyorsan felszeleteltük (késsel felvágni nagyon sokáig tartott volna), utána már csak össze kellett egy nagy edényben keverni sóval és nádcukorral, hogy levet eresszen. Majd jöhetett rá a borkősav (ez a savanyodást segíti - savanyúságot szabályozó természetes szer és antioxidáns), majd ecet. Kifertőtlenített üvegekbe tettük és hűtőben vagy hűvös, sötét kamrában tartva eláll, akár egy évig is. Ha felbontunk egy üveget, azt már mindenképpen hűtőben tartsuk.

A videó itt található: https://www.instagram.com/p/CjAa-QVIiAt/


Hozzávalók:
- 6 kg fehér káposzta
- 6 kg vegyes zöldség (sárgarépa, vöröshagyma, uborka, zöld paradicsom, zöld- vagy kápia paprika, karfiol)
- 6 dl ecet (20%-os)
- 60 dkg nádcukor
- 30 dkg só
- 3 tk borkősav

Az összes zöldséget vékonyan szeleteljük fel a Magimix-szel. Tegyük egy nagy edénybe, öntsük rá a sót és a nádcukrot. Jól keverjük, forgassuk át és hagyjuk állni egy órán át, hogy levet eresszen és összeessen. Egy tálkába tegyük a borkősavat és adjunk hozzá néhány kanállal a zöldségek levéből. Jól keverjük el a tálkában és öntsük vissza a zöldségekre, majd locsoljuk rá az ecetet. Megint forgassuk át, hagyjuk állni egy fél órán át, majd tegyük üvegekbe. Ebből a mennyiségből kb. 15 db 7 dl-es üveg lesz tele.