Beindítottuk az idei jégkrém szezont. Íme a reggelire is ehető egészséges csokoládés jégkrém, amit a gyerekek imádni fognak. 
Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 3 db kimagozott datolya (friss vagy aszalt)
- 3 ek kakaópor
- 2 ek földimogyoróvaj
- 250 ml növényi tej
- étcsokoládé, olvasztva
- mandula, szárazon pirítva, felaprítva
Elkészítés:
  1. Tegyük a turmixgépbe az összes hozzávalót és turmixoljuk simára (vigyázzunk nehogy megigyuk az így elkészült csoki shake-et).
  2. Öntsük a csokoládé shake-et jégkrém formákba.
  3. Tegyük a fagyasztóba és hagyjuk megkeményedni. A mennyiség függ attól, hogy milyen formákat használunk.

Tipp: Kakaópor helyett használhatunk karobport, főleg, ha kisebb gyerekeknek adjuk. A földimogyoróvaj helyettesíthető más magvajjal.

Extra, ha a mélyhűtőből kivett jégkrémet "megcsíkozzuk" olvasztott étcsokoládéval és szórunk rá pirított mandulát (felnőtteknek lehetne nagyszemű sót is szórni rá).