CSOKOLÁDÉS JÉGKRÉM
Beindítottuk az idei jégkrém szezont. Íme a reggelire is ehető egészséges csokoládés jégkrém, amit a gyerekek imádni fognak.
Hozzávalók:
- 3 db érett banán
- 3 db kimagozott datolya (friss vagy aszalt)
- 3 ek kakaópor
- 2 ek földimogyoróvaj
- 250 ml növényi tej
- étcsokoládé, olvasztva
- mandula, szárazon pirítva, felaprítva
Elkészítés:
- Tegyük a turmixgépbe az összes hozzávalót és turmixoljuk simára (vigyázzunk nehogy megigyuk az így elkészült csoki shake-et).
- Öntsük a csokoládé shake-et jégkrém formákba.
- Tegyük a fagyasztóba és hagyjuk megkeményedni. A mennyiség függ attól, hogy milyen formákat használunk.
Tipp: Kakaópor helyett használhatunk karobport, főleg, ha kisebb gyerekeknek adjuk. A földimogyoróvaj helyettesíthető más magvajjal.
Extra, ha a mélyhűtőből kivett jégkrémet "megcsíkozzuk" olvasztott étcsokoládéval és szórunk rá pirított mandulát (felnőtteknek lehetne nagyszemű sót is szórni rá).