Cukkini és vöröslencse egy könnyű krémlevesben
A krémlevesek többféle képpen készülhetnek. Ez azonban egyedi, mivel nem adunk hozzá lisztet, tejet és tejszínt sem, mégis kiválóan krémes. Tökéletes ebédre! Kalóriaszegény, viszont a szervezetet feltölti a szükséges vitaminokkal és ásványokkal. Biztos, hogy kedvenc ételükké válik.
A krémlevesek többféle képpen készülhetnek. Ez azonban egyedi, mivel nem adunk hozzá lisztet, tejet és tejszínt sem, mégis kiválóan krémes. Tökélletes ebédre! Kalóriaszegény, viszont a szervezetet feltölti a szükséges vitaminokkal és ásványokkal. Biztos, hogy kedvenc ételükké válik.
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
150 g vöröslencse / csak 30 percig áztatjuk/
1 nagyobb fej hagyma
3 ek olivaolaj
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt feketebors
1 tk kurkuma
2 tk só
1 drb citrom leve
pörkölt magvak / mi mandulát használtunk /
petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A Magimix konyhai robotgép vékony résű szeletelőjén felvágjuk a hagymát, melyet 2 ek olivaolajon megdinsztelünk. A cukkinit meghámozzuk, kivájjuk a közepét, összekockázzuk, és hozzáadjuk az enyhén megdinsztelt hagymához. Köménnyel, kurkumával, fekete borssal és sóval ízesítjük. Végül hozzáöntjük a beáztatott vöröslencsét, és felöntjük kb 1 l vízzel úgy, hogy a masszát elfedje. Kb 15-20 percig főzzük, és az üvegfedőn levő fogantyú szelepét elzárjuk. Ha már minden megfőtt, a forró levest beleöntjük a Magimix konyhai robotgép keverőtáljába, amelyet már előkészítettünk a turmixoláshoz, és az egészet finom állagúvá turmixoljuk. Pár másodperc az egész, majd visszaöntjük a fazékba. Már csak citromlével és sóval ízesítjük. Olivaolajjal megcsöpögtetjük, és megszórt pörkölt mandulapehellyel, petrezselyemzölddel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!