Cukkinis-gombás tészta
Nekem személy szerint ez a fajta szósz legjobban a Fusilli tésztával ízlik, melyet a szósz elkészítése közben megfőzünk. Ízletes és frissítő étel, mely 20 perc alatt elkészül.
Szükséges:
- 1 csomag Fusilli tészta
- 1 nagyobb cikkini
- 200 g csiperkegomba
- 200 g laskagomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 főzőtejszín
- 2 tk só,1/2 tk őrölt feketebors
- Friss fűszernövények / petrezselyemzöld, bazsalikom, oregánó, kakukkfű /
- ½ citrom kifacsart leve
Elkészítés:
- A Magimix konyhai robotgépben lereszeljük a cukkinit, felszeleteljük a hagymát, fokhagymát és a gombát.
- Felhevített, olajjal meglocsolt Swiss Diamond gyémánt felületű edényben megpirítjuk a gombát. Sütés közben megsózzuk, hogy levet engedjen, mely aztán elpárolog.
- Ha a gomba már aranybarnára pirult, kiszedjük, majd egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával. Ennél a folyamatnál már használunk fedőt, így gyorsabban elkészül az étel.
- A hagymára ráöntjük a lereszelt cukkinit / ha a cukkini éretebb, akkor először hámozzuk meg, és csak aztán reszeljük le/. Ismét hozzáadunk 1 tk sót, őrölt feketeborsot és a petrezselyemzöldön kívül az apróra vágott zöldfűszereket/ ha nincs friss, akkor lehet szárított/. Fedő alatt sütjük a cukkinit is, hogy összeessen.
- Majd a fedőt levesszük, és visszatesszük a gombát az edénybe. Óvatosan hozzáöntjük a főzőtejszínt, hagyjuk felforrni, citromlével ízesítjük és végül petrezselyemzölddel megszórjuk.
Jó étvágyat!