CURRYS ZÖLDSÉGES PIRÍTOTT TÉSZTA
Hozzávalók 3-4 főre:
- 360 g tofu, kockákra vágva
- 300 g hajdina (soba) vagy üvegtészta
- 200 ml kókusztejszín
- 150 g lilakáposzta, felszeletelve
- 1 db sárgarépa, csíkokra szeletelve
- 1 kis fej vöröshagyma, felszeletelve
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 3 ek tamari (gluténmentes) szójaszósz
- 2 ek szezámolaj
- 1 ek piros curry paszta
- friss petrezselyemzöld vagy koriander
Tegyük a forró Swiss Diamond wokba/serpenyőbe 1 ek szezámolajat. Dobjuk bele a tofu kockákat és kezdjük el pirítani. Amikor már világosra pirultak, adjunk hozzá 1 gerezd felaprított fokhagymát és 1 evőkanál szójaszószt. Pirítsuk együtt még 5 percig, majd vegyük ki a wokból és tegyük félre. Tegyünk újra a serpenyőbe 1 ek szezámolajat, adjuk hozzá a vöröshagymát és a 2 gerezd felaprított fokhagymát. Kezdjük el pirítani, közben forraljunk vizet a tésztának. Adjuk a hagymákhoz a lilakáposztát és a répát. Pirítsuk kevergetve 4-5 percig. Közben egy tálban keverjük össze a kókusztejszínt a curry pasztával és a 2 ek szójaszósszal, a tésztát pedig főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Adjuk a zöldségekhez a megfőtt, leszűrt tésztát és a currys szószt. Keverjük át, főzzük még 4-5 percig és tálaljuk a pirított tofuval és petrezselyemzölddel.