HOZZÁVALÓK:
-3 főre-

A joghurthoz:

-400 gramm görög joghurt
-125 gramm málna (friss vagy fagyasztott)

A chia pudinghoz:

-3 dl növényiital (vagy tej)
-3 nagy evőkanál chia mag
-1 evőkanál datolyapaszta (házi!)

A granolához:

-200 gramm zabpehely
-100 gramm mag (ami a kedvencünk, pl:napraforgó, dió, tökmag, mandula stb.)
-3-4 evőkanál datolyapaszta (házi!)
-3-4 evőkanál dióolaj vagy kesudióvaj
-1 teáskanál fahéj

Feltétek:

-1 nagy db banán
-3 marék málna
-Ízlés szerint friss menta

ELKÉSZÍTÉS:
-10 perc-
Várakozási idő:
-8 óra-

  1. A chia pudinggal kezdjük, mert annak állnia kell egy éjszakát...legalábbis szerintem, de akinek ennyi ideje nincs az várjon csak 3-4 órát míg összeáll. Szóval keresünk egy jól záródó tálat/poharat/edényt/ételest/befőttesüveget, bármit, amiben biztonságosan tudjuk majd rázni a chiát.
  2. Kimérjük a hozzávalókat, alaposan összerázzuk, és hűtőbe tesszük.
  3. A joghurthoz szintén mérjük ki a hozzávalókat és turmixoljuk össze őket. Voilá ez kész is, akár ezt is elkészíthetjük előző este, és mehet a hűtőbe.
  4. A granolához tegyük turmixgépbe a datolyapasztát, olajat vagy kesudióvajat és mixeljük össze.
  5. Egy tálba mehet a többi hozzávaló (zabpehely, fahéj, mag) és mindezt nyakon öntjük a datolyás masszánkkal. Alaposan összekeverjük egy spatulával vagy fakanállal, ha azt látjuk nem tapadtak eléggé össze nyugodtan rakjunk még hozzá kesudióvajat/olajat.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, és 180 fokon 15 perc alatt ropogósra sütjük.
  7. A reggelink így fog összeállni: egy pohár vagy tál aljába öntünk kb. 130 gramm(/fő) málnás joghurtot, erre mehet a chia puding -amiből 2 evőkanálnyi bőven jut mindenkinek-, és megkoronázzuk a tetejét egy jó nagy marék granolával, karikára vágott banánnal és málnával, legideálisabb esetben pedig még mentával is.