Fehérjében gazdag kenyér Magimix segítségével

Ebben a fehérjében gazdag kenyér receptben az a legjobb, hogy nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló, és a Power Blender erős turmixgépnek köszönhetően az elkészítése nagyon egyszerű és gyors. Ez a kenyér olaj, glutén és élesztő nélkül készül.

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g vörös lencse

  • 100 g barna rizsliszt

  • 100 g hajdinaliszt

  • 1 evőkanál sütőpor (10 g)

  • 1 evőkanál só (10 g)

  • 3 dl víz

  • 4 evőkanál útifűmaghéj (20 g) – tojás helyettesítésére

  • 60 g napraforgómag

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A megmosott vörös lencsét tedd egy tálba, és öntsd fel bő vízzel, hogy megpuhuljon. Ez általában kb. 2 órát vesz igénybe, de enyhe melegítéssel a folyamat felgyorsítható.

  2. A liszteket, a sütőport és a sót szitáld egy tálba, majd keverd össze. A sütőt melegítsd elő 160°C-ra, és bélelj ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral.

  3. A lencsét szűrd le, alaposan csepegtesd le, majd tedd a Power Blender turmixgépbe. Adj hozzá 3 dl tiszta vizet, és turmixold simára. Add hozzá az útifűmaghéjat, és ismét jól keverd össze a turmixgéppel.

4. A lencsés masszát öntsd a száraz hozzávalókhoz, szórd bele a napraforgómag nagyobb részét, majd egy fakanállal alaposan keverd össze. Hagyd állni 10 percig, hogy az útifűmaghéj felszívja a vizet – így könnyebben formázható lesz a tészta.

 

5. A tésztát helyezd a tepsire, és enyhén nedves kézzel formázz belőle cipót. A tetejét szórd meg a maradék magokkal, és kicsit nyomd bele a tésztába. Süsd 60 percig.

TIPP: Ez a kenyér tepsin sütve sokkal jobban sikerül, mint kenyérformában.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s