Fermentált tésztából készített húsvéti nyuszik a Magimix segítségével
Magimix-ben előállított ötletes húsvéti édesség, amellyel kedveskedhetünk a locsolóinknak.
Hozzávalók: ( 8 db nyuszihoz)
( 1 bögre = 350 ml)
- 1 bögre finom liszt
- 3/4 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
- 3/4 bögre kefír
- 40 g vaj
- 3 EK cukor
- 1 TK sütőpor/ vagy szárított élesztő
- csipetnyi só
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 EK rumban áztatott mazsola + 2 EK rum
- 1 tojássárgája a megkenéshez
Elkészítés:
-
A lisztet, a kefirt, a vajat, a sütőport, a cukrot, a citromhéjat és a rumba áztatott mazsolát beleöntjük a dagasztókéssel ellátott Magimix keverőtálba és tésztát gyúrunk belőle.
-
Lisztezett deszkán még óvatosan eldolgozzuk a tésztát, és 8-10 órán át hadjuk fermentálódni.
-
A pihentetett tésztát még egy kicsit átdolgozzuk és 4 részre osztjuk, amiből egyforma hosszúságú núdlikat készítünk, amiket aztán ismét elosztunk és így 8 egyforma núdlit kapunk.
-
Mindegyik részből egy-egy nyuszit formálunk, és megkenjük tojássárgájával.
-
180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.