Finom házi majonéz vegán változata a Ronic konyhai robotgép segítségével
A majonéz egy olyan finomság, amely bármelyik évszakban tökéletesen illik mint hús, úgy zöldséges ételekhez is. Ha elsajátítja a házi majonéz készítését a Ronic konyhai robotgéppel, garantáljuk, hogy többé nem vásárolja a boltit. Ne feledje, hogy a finom majonéz, fő hozzávalója több étel elkészítéséhez. Használhatjuk salátákhoz és kenőkhöz is egyaránt. Mi most a tojás nélküli változatot mutatjuk be Önnek.
A majonéz egy olyan finomság, amely bármelyik évszakban tökéletesen illik mint hús, úgy zöldséges ételekhez is. Ha elsajátítja a házi majonéz készítését a Ronic konyhai robotgéppel, garantáljuk, hogy többé nem vásárolja a boltit. Ne feledje, hogy a finom majonéz, fő hozzávalója több étel elkészítéséhez. Használhatjuk salátákhoz és kenőkhöz is egyaránt. Mi most a tojás nélküli változatot mutatjuk be Önnek.
Hozzávalók:
30 ml hűtött tej / lehet akár laktózmentes vagy szója tej is /
60 ml napraforgó olaj
1 ek mustár
½ citrom leve
Só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
A Ronic konyhai robotgép keverőtáljába behelyezzük a habverő harangot, és folyamatosan adagoljuk az összes alapanyagot az olaj felével, melynek a másik felét csak lassan adagoljuk hozzá. Ehhez segít a nyomó, amelyen keresztül lassan folyik a tálba az olaj. Mivel nem használtunk tojást, kizárhatjuk a szalmonella által okozott fertőzést. Bátran kísérletezzen különféle ízekkel. Ízesítheti fűszernövényekkel pl. bazsalikom, vagy kiváló a torma, fokhagyma, chilli paprika stb.
A lehetőségeknek nincsenek határai!