Gluténmentes epres gombóc
HOZZÁVALÓK:
- 100 g cirok (áztassuk egy éjszakán át, majd főzzük meg)
- 25 dkg darabos túró
- 1 tojás
- 5 dkg hajdina dara
- 1 tk fahéj
- 1-2 ek cikória szirup
- eper
ELKÉSZÍTÉS:
- Keverjük össze a főtt cirokot, túrót, tojást, szirupot és a fahéjat a Magimix konyhai robotgépben.
- Ezután adjuk hozzá a hajdina darát, és dolgozzunk ki egy tömör tésztát.
- Az epret csomagoljuk a tésztába, formázzunk belőle golyót, és vízben főzzük ki. Akkor vannak megfőve, amikor elkezdenek lebegni a víz tetején.
- A megfőtt gombócákat locsoljuk meg vajjal, és tetszőlegesen szórjuk meg mákkal, dióval vagy darával.
TIPP: Természetesen az epret helyettesíthetjük szilvával vagy sárgabarackkal.