Gombás lencsepástétom

Hozzávalók:
-8 főre-
-200 gramm csiperkegomba
-100 gramm barna lencse
-2 db babérlevél
-1 fej vöröshagyma
-1 ek. mustár
-1 kövér gerezd fokhagyma
-3 ek. olívaolaj
-Pár csepp citromlé
-Só & bors ízlés szerint
-Egy lehelet chili
Elkészítés:
-20 perc-
- A gombát vágjuk fel, a hagymát és fokhagymát kockázzuk egységes darabokra.
- Melegítsünk két külön serpenyőben egy-egy kanál olívaolajat az egyikbe mehet pirulni a gomba a másikba pedig mehetnek puhulni a hagymák.
- Közben tegyük fel főni a lencsét a babérlevéllel és mustárral, főzzük teljesen készre.
- Amint ezekkel készen vagyunk mehet minden a Magimix aprítóba szintén egy kanál olívaolaj társaságában. Sózzuk-borsozzuk, rakjunk még bele egy pici chilit és citromlevet.
- Amint elértük a pástétom állagot kész is vagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.