Hozzávalók:
-8 főre-

-200 gramm csiperkegomba

-100 gramm barna lencse

-2 db babérlevél

-1 fej vöröshagyma

-1 ek. mustár

-1 kövér gerezd fokhagyma

-3 ek. olívaolaj

-Pár csepp citromlé

-Só & bors ízlés szerint

-Egy lehelet chili

Elkészítés:

-20 perc-

  1. A gombát vágjuk fel, a hagymát és fokhagymát kockázzuk egységes darabokra.
  2. Melegítsünk két külön serpenyőben egy-egy kanál olívaolajat az egyikbe mehet pirulni a gomba a másikba pedig mehetnek puhulni a hagymák.
  3. Közben tegyük fel főni a lencsét a babérlevéllel és mustárral, főzzük teljesen készre.
  4. Amint ezekkel készen vagyunk mehet minden a Magimix aprítóba szintén egy kanál olívaolaj társaságában. Sózzuk-borsozzuk, rakjunk még bele egy pici chilit és citromlevet.
  5. Amint elértük a pástétom állagot kész is vagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.