Győződjön meg a Magimix pároló edény sokoldalúságáról, amelyben könnyedén elkészítheti a tökéletes rizst vagy akár az ízletes rizottót is.

HOZZÁVALÓK:

200 g Arborio rizs

200 g gomba

50 g reszelt parmezán sajt

400 ml víz

1 leveskocka

200 ml tejszín

Só, őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A gombák szárát eltávolítjuk. A gombát óvatosan leöblítjük és felvágjuk.
  2. A rizst és a gombát helyezzük a többfunkciós tálba, és keverjük össze.
  3. Adjunk hozzá sót, borsot a leveskockát és vizet.
  4. A víztartályba öntsünk 1 liter vizet, és helyezzük a tálat a rizzsel a gőzölő kosárba.
  5. Fedjük le fedővel és főzzük 100 °C-on 45 percig.
  6. Néha keverjük meg fakanállal.
  7. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt.
  8. Keverjük át és forrón tálaljuk.
  9. Tálalás előtt megszórhatjuk friss kakukkfűvel.

Ez a mennyiség 4 főre elegendő.

|