Gombás parmezános rizottó

Győződjön meg a Magimix pároló edény sokoldalúságáról, amelyben könnyedén elkészítheti a tökéletes rizst vagy akár az ízletes rizottót is.
HOZZÁVALÓK:
200 g Arborio rizs
200 g gomba
50 g reszelt parmezán sajt
400 ml víz
1 leveskocka
200 ml tejszín
Só, őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A gombák szárát eltávolítjuk. A gombát óvatosan leöblítjük és felvágjuk.
- A rizst és a gombát helyezzük a többfunkciós tálba, és keverjük össze.
- Adjunk hozzá sót, borsot a leveskockát és vizet.
- A víztartályba öntsünk 1 liter vizet, és helyezzük a tálat a rizzsel a gőzölő kosárba.
- Fedjük le fedővel és főzzük 100 °C-on 45 percig.
- Néha keverjük meg fakanállal.
- Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt.
- Keverjük át és forrón tálaljuk.
- Tálalás előtt megszórhatjuk friss kakukkfűvel.
Ez a mennyiség 4 főre elegendő.