A házi krémsajt könnyen elkészíthető otthon a Magimix segítségével, és saját ízlés szerint ízesíthető, például a saját kertből származó fűszernövényekkel.

Hozzávalók:

  • 500 g 10% zsírtartalmú fehér görög joghurt
  • 100 g tejföl
  • 1/2 teáskanál só
  • friss fűszernövények (bazsalikom, metélőhagyma, petrezselyem...)

Elkészítés:

  1. Egyszerűen összekeverjük a joghurtot, a tejfölt és a sót egy tálban, a keveréket áthelyezzük egy zsebkendőbe, amit jól összehúzunk, és a felesleges vizet lecsepegtetjük. Hűtőben kb 12-24 óráig hagyjuk állni. Én közben is párszor kivettem és kézzel megnyomkodtam.
  2. Ezt követően már csak a kész krémsajtot kell a Magimix robotgépben összekeverni a fűszernövényekkel, és légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolni. A tökéletes krémsajt olcsóbb változata készen is van.

Szóval, kipróbálod?