Hozzávalók:

- 4 kg ribizli

- 2 kg cukor

A ribizlit passzírozzuk le a Magimix konyhai robotgép segítségével. A sűrű léhez adjuk hozzá a cukrot és főzzük kb 1 óra hosszig. Legyünk a főzés alatt a fazék közelében, mert könnyen kifuthat. Amikor már a habzás lecsökkent, egy hideg tányérra kanalazzunk belőle egy kicsit. Ha megszilárdul, akkor a lekvár elkészült. Készítsük elő a tiszta üvegeket fedéllel együtt, és egy tölcsér segítségével töltsük meg azokat. A lekvárt még a forrás alatt töltjük az üvegekbe és azonnal le is zárjuk az üveget a fedelével. Fordítsuk tetejére az üvegeket, hogy kipróbáljuk, hogy jól zártuk e le. Ezután a megtöltött forró üvegeket óvatosan áthelyezzük száraz dunsztba, ahol 1-2 napig tartjuk, amíg ki nem hűlnek. Utána már elrakhatjuk a kamránkba.