Manapság egyre kevesebben rakunk el élelmiszert télre vagy azért, mert nincs időnk, vagy azért, mert nem tudjuk hogyan. Esetleg megvesszük az üzletben. Egy dolog azonban biztos, hogy a házi készítményekbe nem teszünk tartósítószereket. Szeretnénk megmutatni, hogy a Magimix konyhai robotgép hogyan könnyítik meg a munkánkat.
Miért hasznos a paradicsomot héjastól felhasználni? A paradicsom héja a legtöbb antioxidánst tartalmaz, amit bűn lenne kihagyni. A Magimix konyhai robotgép tökéletesen összemetéli a paradicsom héjat is, így sima szószt kapunk. 


Tudományosan bebizonyított, hogy azok az emberek, akik elegendő paradicsomot fogyasztanak, jobb egészségi állapottal rendelkeznek. Tehát, ne habozzanak, és jó sok finom házi paradicsomlét készítsenek, hogy minőségi paradicsomos ételeket fogyazthassanak az otthonukban.
Bemutatás képpen 2 kg paradicsomot használtunk fel. 10 kg paradicsom feldolgozásánál, 10 percig turmixolunk, és 30 percig főzzük.
Ennyi az egész!

Hozzávalók:

2 kg érett paradicsom
1 tk só
2 tk cukor
Fűszernövény, ízlés szerint/ én az étel főzése során használom/
2 db 7 dcl befőttesüveg

Elkészítés:

Az alaposan megmosott paradicsomokat felnegyedeljük és a hibás, nem kívánt részeket kivágjuk. A Magimix konyhai robotgép keverőtáljába beleillesztjük a nagy multifunkciós pengét, és a Blender mixet. A feldarabolt paradicsomok felét beleöntjük a keverőtálba, lefedjük a fedővel és kb 1 percig turmixoljuk. A kapott levet a Swiss Diamond gyémánt felületű fazékba öntjük, és a maradék paradicsommal folytatjuk a menetet. Ha 10 kg paradicsomot használunk fel, folyamatosan adagolva kb 10 percig turmixolunk. Mérsékelt hőfokon főzzük. Kezdetben habos lesz, tehát legyünk résen és időnként keverjük meg. Ha a paradicsomlét a Swiss Daimond termékcsalád edényében készítik, nem kell állandóan keverni, mivel tapadásmentes gyémánt felületű. Kb 20-30 percig főzzük. Amikor már habmentes és elpárolgott a felesleges víz, levesszük a tűzhelyről. Eközben egy másik serpenyőben csírátlanítjuk az üvegeket és a fedőket. A kész paradicsomlét üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha valakit zavarnak a paradicsom magjai, palackozás előtt le lehet szűrni. Kb 24 óráig, mefordítva száraz dunsztba tesszük, amíg ki nem hűlt.

Sok sikert!