Ízletes sós kalács liszt nélkül
Ezt a receptet bátran ajánlom lisztérzékeny személyek részére is, mivel a lisztet reszelt karfiollal helyettesítjük. Gyorsan elkészül, ízletes és egészséges étel. Kiváló recept ha egy könnyű vacsorára vágyik. A fogást ajánlom enyhén behűtött Rose borral párosítani.
Hozzávalók:
1 drb karfiol
4 drb tojás
3 kis gerezd fokhagyma
1 tk só, bazsalikom
Sonkaszeletek
4 drb gomba
1 drb hagyma
Mozzarella sajt
Őrölt chilipaprika, oregánó, őrölt feketebors, friss petrezselyem zöldje, olaj
Elkészítés:
A MAGIMIX konyhai robotgép legkisebb lyukú reszelőkorong segítségével lereszeljük a karfiolt és a fokhagymát is. Hozzáadunk 1 tk sót és bazsalikomot. A kapott masszát a SWISS DIAMOND gyémánt felületű mély serpenyőben 8-10 percig pároljuk úgy, hogy az üvegfedélen lévő szelepet állítsuk elzárt állapotba. Amíg a megpárolt reszelék kihűl, a MAGIMIX konyhai robotgép keverőtáljában, a hozzátartozó habverővel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Időközben hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd később a tojássárgákat is. A kész habot hozzákeverjük a kihűlt karfiolhoz. Előmelegített sütőben 220 fokon 10 percig sütjük. A megsült kalács tetejét megkenjük olajjal, megszórjuk chilipaprikával, őrölt feketeborssal és oregánóval. Rárakjuk a felszeletelt hagymát, gombát, sonkát és végül a felvágott mozzarellát. Újabb 8-10 percre visszatesszük a sütőbe, míg a sajt szét nem olvad a tetején. A megsült kalácsot frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, repceolajjal megcsöpögtetjük és melegen tálaljuk. Kiváló recept, ha egy könnyü vacsorára vágyik. A fogást ajánlom enyhén behűtött Rose borral párosítani.
Jó étvágyat kívánok!