A Magimix5200XL konyhai robotgépünk tényleg mindent feldolgoz helyettünk. Tudják, hogy a burgonyás tócsni tésztájának elkészítéséhez csupán 20 másodperc szükséges? Ez még nem minden. A tészta pár óra múlva is szép sárga marad, nem fog megbarnulni. Erőteljes antioxidánsokkal együtt turmixoljuk. Ez a hagyma és a fokhagyma. Próbálják ki, kellemesen meglepődnek önök is. Természetesen a tócsni elkészítésének számos változata van, ezért ajánlott mindig szezonális alapanyagokat felhasználni. Éppen ezért most önöknek savanyú káposztás tócsnit mutatunk be, melyet tejföllel tálalunk.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 3 nagy burgonya,
  • 2 marék savanyú káposzta,
  • 2 tojás,
  • 3 ek liszt / mi rizslisztet használtunk, hogy a tócsni gluténmentes legyen/
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 hagyma,
  • 1 ½  tk só,
  • ½  tk őrölt fekete bors,
  • 1 tk majoranna,
  • 1 ½ tk őrölt piros paprika

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A Swiss Daimond tapadásmentes gyémánt felületű tarkedli sütőt felhevítjük.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát.A Magimix5200XL konyhai robotgépet, a nagy multifunkciós pengét és a blender mixet használjuk. A káposztán kívül az összes alapanyagot a nagy keverőtálban, kb 20 másodpercig összedolgozzuk /ajánljuk a burgonyát felkockázni, és a hagymát ketté vágni /.
  3. A kapott masszához hozzákeverjük a káposztát, melyet előbb összevágunk, hogy ne legyenek benne hosszú káposzta darabok.
  4. Középhőmérsékleten sütjük. Mi csak a sütés kezdetén használtunk egy kevés olajat, később teljesen száraz tarkedli sütőn sütöttünk.
  5. Ennyi mennyiség tésztából kb. 20 drb tócsni készül, melyet melegen és tejföllel tálalunk.

Jó étvágyat!