Káposztás tócsni gyorsan és egyszerüen
A Magimix5200XL konyhai robotgépünk tényleg mindent feldolgoz helyettünk. Tudják, hogy a burgonyás tócsni tésztájának elkészítéséhez csupán 20 másodperc szükséges? Ez még nem minden. A tészta pár óra múlva is szép sárga marad, nem fog megbarnulni. Erőteljes antioxidánsokkal együtt turmixoljuk. Ez a hagyma és a fokhagyma. Próbálják ki, kellemesen meglepődnek önök is. Természetesen a tócsni elkészítésének számos változata van, ezért ajánlott mindig szezonális alapanyagokat felhasználni. Éppen ezért most önöknek savanyú káposztás tócsnit mutatunk be, melyet tejföllel tálalunk.
HOZZÁVALÓK:
- 3 nagy burgonya,
- 2 marék savanyú káposzta,
- 2 tojás,
- 3 ek liszt / mi rizslisztet használtunk, hogy a tócsni gluténmentes legyen/
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1 hagyma,
- 1 ½ tk só,
- ½ tk őrölt fekete bors,
- 1 tk majoranna,
- 1 ½ tk őrölt piros paprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A Swiss Daimond tapadásmentes gyémánt felületű tarkedli sütőt felhevítjük.
- Ez idő alatt elkészítjük a tésztát.A Magimix5200XL konyhai robotgépet, a nagy multifunkciós pengét és a blender mixet használjuk. A káposztán kívül az összes alapanyagot a nagy keverőtálban, kb 20 másodpercig összedolgozzuk /ajánljuk a burgonyát felkockázni, és a hagymát ketté vágni /.
- A kapott masszához hozzákeverjük a káposztát, melyet előbb összevágunk, hogy ne legyenek benne hosszú káposzta darabok.
- Középhőmérsékleten sütjük. Mi csak a sütés kezdetén használtunk egy kevés olajat, később teljesen száraz tarkedli sütőn sütöttünk.
- Ennyi mennyiség tésztából kb. 20 drb tócsni készül, melyet melegen és tejföllel tálalunk.
Jó étvágyat!