HOZZÁVALÓK:

  • 2 db nagy répa ( pucolva-reszelve mért súly: 210 g)
  • 3 db tojás ( M-es)
  • 50 gramm törökmogyorókrém ( vagy kesu, mandulavaj)
  • 5 gramm fahéj
  • 300 gramm datolyakrém
  • 1 db bio narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve ( 65 ml)
  • 200 gramm zabpehelyliszt
  • 17 gramm foszfátmentes sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 20 gramm apróra vágott pekándió
  • 5 db apróra vágott datolya

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A nedves hozzávalókat ( répa, datolyakrém, tojás, narancslé, mogyorókrém) habverővel csomómentesre keverjük egy tálban.
  2. Egy másik tálban pedig összekeverjük a száraz hazzávalókat ( liszt, só, fahéj, narancshéj, sütőpor).
  3. Apróra vágjuk a pekándiót valamint a datolyákat.
  4. A száraz alapanyagokkal teli tálunkat hozzáöntjük a nedveshez, és egy habverővel simára keverjük a tésztát. Beledolgozzuk a diót-datolyát.
  5. Sőtőpapírral bélelt 30 cm-es kenyérsütő formába öntjük a tésztát és a tetejére rakunk még pekándiót.
  6. 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 55 percig sütjük.
  7. De mindenképpen ellenőrizzük 45 percnél tűpróbával.