Karácsonyi narancsos répakenyér

HOZZÁVALÓK:
- 2 db nagy répa ( pucolva-reszelve mért súly: 210 g)
- 3 db tojás ( M-es)
- 50 gramm törökmogyorókrém ( vagy kesu, mandulavaj)
- 5 gramm fahéj
- 300 gramm datolyakrém
- 1 db bio narancs reszelt héja
- 1 db narancs leve ( 65 ml)
- 200 gramm zabpehelyliszt
- 17 gramm foszfátmentes sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 20 gramm apróra vágott pekándió
- 5 db apróra vágott datolya
ELKÉSZÍTÉS:
- A nedves hozzávalókat ( répa, datolyakrém, tojás, narancslé, mogyorókrém) habverővel csomómentesre keverjük egy tálban.
- Egy másik tálban pedig összekeverjük a száraz hazzávalókat ( liszt, só, fahéj, narancshéj, sütőpor).
- Apróra vágjuk a pekándiót valamint a datolyákat.
- A száraz alapanyagokkal teli tálunkat hozzáöntjük a nedveshez, és egy habverővel simára keverjük a tésztát. Beledolgozzuk a diót-datolyát.
- Sőtőpapírral bélelt 30 cm-es kenyérsütő formába öntjük a tésztát és a tetejére rakunk még pekándiót.
- 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 55 percig sütjük.
- De mindenképpen ellenőrizzük 45 percnél tűpróbával.