A melegebb idő befolyásolja nem csak az ízvilángunkat, de még a konyhában eltöltött időt is. Amit természetesen minél rövidebbre szeretnénk fogni. Ez a finom karfiol fasírt pont ennek az igénynek felel meg. Fogadják szeretettel a kedvenc receptemet.

Hozzávalók:

  • 400 g karfiol
  • egy köteg friss fűszernövény ( kakukkfű, oregánó, snidling, petrezselyem zöldje..stb.)
  • 1 LK olívaolaj
  • 2 tojás 
  • 1 csésze (350 ml) zabpehely
  • 200 g reszelt sajt
  • só, bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Aprítsuk finomra a karfiolt a fűszernövényekkel a Magimix robotgépben.
  2. A karfiolos masszát kb. 3 percig pirítsuk a Swiss Diamond serpenyőben 1 LK olajon.
  3. A megsütött karfiolt egy tálban hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és kézzel keverjük tömör masszává. Kb. 10 db fasírtot készítünk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk.
  4. A fasírtokat aranybarnára sütjük kevés olajon a serpenyőben, mindkét oldalról, és  főtt burgonyával, spárgával, salátával, illetve a kedvenc mártogatóval tálaljuk.