Karfiol fasírt
A melegebb idő befolyásolja nem csak az ízvilángunkat, de még a konyhában eltöltött időt is. Amit természetesen minél rövidebbre szeretnénk fogni. Ez a finom karfiol fasírt pont ennek az igénynek felel meg. Fogadják szeretettel a kedvenc receptemet.
Hozzávalók:
- 400 g karfiol
- egy köteg friss fűszernövény ( kakukkfű, oregánó, snidling, petrezselyem zöldje..stb.)
- 1 LK olívaolaj
- 2 tojás
- 1 csésze (350 ml) zabpehely
- 200 g reszelt sajt
- só, bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- Aprítsuk finomra a karfiolt a fűszernövényekkel a Magimix robotgépben.
- A karfiolos masszát kb. 3 percig pirítsuk a Swiss Diamond serpenyőben 1 LK olajon.
- A megsütött karfiolt egy tálban hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és kézzel keverjük tömör masszává. Kb. 10 db fasírtot készítünk belőle, amit zsemlemorzsába hempergetünk.
- A fasírtokat aranybarnára sütjük kevés olajon a serpenyőben, mindkét oldalról, és főtt burgonyával, spárgával, salátával, illetve a kedvenc mártogatóval tálaljuk.