Hozzávalók:
- 500 g vegán keksz, ledarálva
- 200 g vegán vaj, szobahőmérsékletű
- 90 g porcukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 180-200 ml növényi tej
- csipet só
- kókuszreszelék
A Magimix konyhai robotgéppel daráljuk liszt állagúvá a kekszet. Adjuk hozzá a vajat, a porcukrot, a kakaóport és a sót, valamint 100 ml növényi tejet. Kezdjük el dolgoztatni a robotgépet és lassan adagoljuk még hozzá a növényi tejet. Közben állítsuk le és ellenőrizzük az állagot. Ha már puha, jól gyúrható, akkor nem kell hozzá több tejet adni (kb. 180 ml kell hozzá, de plusz-mínusz 10% lehet, függ a keksztől, kakaóportól).
Kézzel kicsi gombócokat formázunk a tésztából és belehempergetjük kókuszreszelékbe.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd ehetjük is.
Dobozban, hűvös helyen tartva eláll akár két hétig is, de nem fog addig tartani.
Tipp: vegán kekszet magunk is süthetünk, ez a legjobb. Ha boltit választunk, akkor a Lidlben talátlam "véletlen vegán" vajkekszet, de tudtommal a háztartási keksz is vegán. Vaj tekintetében én az ilyen süteményekhez az Alsant vagy a Florat szeretem.
|