Lecsó befőzése télire
Hozzávalók 30 üveghez:
- 3 kg hagyma
- 6 kg paradicsom
- 12 kg paprika
- olaj a hagyma sütéséhez
- só, cukor izlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, és a videón látható utasítás alapján metéljük fel a Magimix konyhai robotgép segítségével.
Egy nagy fazékban enyhén megsütjük a felaprított hagymát bő olajon, hogy le ne égjen. Utána rászórjuk a felszelt paradicsomot és addig főzzük, míg nem lesz sok leve. Aztán hozzá adjuk a felszelt paprikát és félpuhára főzzük. Sóval és cukorral ízesítjük.
A megmosott és csírátlanított üvegeket és fedőket a forrásban lévő lecsó közelébe rakjuk, és megtöltjük a forró lecsóval. Az üvegeket máris lezárjuk és fejjel lefelé fordítjuk. Mikor megtöltöttük az összes üveget, száraz dunsztba rakjuk 1-2 napra. Akkor lesz jó a befőtt, ha a fedő nincsen kidudorodva. Ezt majd csak a dunsztolás után ellenőrizzük le.