Mákos csiga
Ma egy mákos receptet hoztam el, hogy be tudjam mutatni, milyen gyorsan és tökéletesen lehet mákot darálni a Magimix Power Blender malom segítségével. A mákon kívül kávét, diót és fűszereket is darál...Egy nagyszerű segítő minden konyhába, lásd a videót: https://www.youtube.com/shorts/Lg2kYRxnSkI
HAZZÁVALÓK:
- 500 g liszt
- 300 ml tej
- szárított élesztő
- 2 evőkanál nádcukor
- 70 g olvasztott vaj
- 1 sárgája + 1 tojás a lekenéshez
- csipet só
Mák töltelék:
- 180 g darált mák
- 3 evőkanál porcukor
- 100 ml tej
- 1/2 teáskanál fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A tésztához a vaj kivételével mindent összekeverünk. A végén adjuk hozzá a vajat. Sima tésztát gyúrunk, és 60 percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
- A tejet és a cukrot felforraljuk, majd hozzáadjuk a mákot. Keverjük össze és tegyük félre. Végül belekeverjük a fahéjat.
- Osszuk ketté a tésztát. Az első felét kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük.
- Felvágjuk és egy tepsire tesszük, ahol még 15 percig kelesztjük, majd lekenjük tojással.
- Előmelegített sütőben 200°/15 perc alatt megsütjük.
- Sütőből való kivétel után takarjuk le a mákos csigákat és hagyjuk lassan kihűlni.