MÁLNÁS MÁKOS MUFFIN (LAKTÓZMENTES, GLUTÉNMENTES, VEGÁN)
Akinek nem fontos a gluténmentesség, az sütheti tönköly fehérliszt és teljeskiörlésű tönkölyliszt keverékével vagy sima búzaliszttel. Bármilyen gyümölccsel finom, eperrel, áfonyával, almával stb.
HOZZÁVALÓK
- 2 bögre gluténmentes zabliszt
- ½ bögre rizstej
- ½ bögre nádcukor
- 3 evőkanál kókuszolaj, olvasztva
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál darálatlan mák
- ½ evőkanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- csipet őrölt vanília
- csipet só
- fagyasztott / friss málna
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 185C fokra. Béleljünk ki egy muffin tepsit papírkapszlikkal (én szilikon formákat használok, így ezekbe nem rakok kapszlikat és nem is kenem ki őket - #zerowaste).
- A Magimix konyhai robotgépben keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, vanília, só. Adjuk hozzá a nádcukrot, kókuszolajat, növényi tejet, citromlevet, citromhéjat és mákot. Kevertessük simára. Ha nem elég "folyékony" a tészta, adjunk még hozzá egy kis rizstejet.
- Muffin tepsibe / formákba adagoljuk a tésztát. Nyomkodjunk a muffinok tetejére málnát.
- Kb. 25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbált hogy a muffinok jól átsültek-e).
JEGYZETEK
Növényi tej lehet mandula-, szója- vagy kókusztej. Ezek mind gluténmentesek.
Jó sütögetést nektek! Zizi