Akinek nem fontos a gluténmentesség, az sütheti tönköly fehérliszt és teljeskiörlésű tönkölyliszt keverékével vagy sima búzaliszttel. Bármilyen gyümölccsel finom, eperrel, áfonyával, almával stb.

HOZZÁVALÓK
  • 2 bögre gluténmentes zabliszt
  • ½ bögre rizstej
  • ½ bögre nádcukor
  • 3 evőkanál kókuszolaj, olvasztva
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál darálatlan mák
  • ½ evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • csipet őrölt vanília
  • csipet só
  • fagyasztott / friss málna
ELKÉSZÍTÉS
  1. Melegítsük elő a sütőt 185C fokra. Béleljünk ki egy muffin tepsit papírkapszlikkal (én szilikon formákat használok, így ezekbe nem rakok kapszlikat és nem is kenem ki őket - #zerowaste).
  2. A Magimix konyhai robotgépben keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, vanília, só. Adjuk hozzá a nádcukrot, kókuszolajat, növényi tejet, citromlevet, citromhéjat és mákot. Kevertessük simára. Ha nem elég "folyékony" a tészta, adjunk még hozzá egy kis rizstejet.
  3. Muffin tepsibe / formákba adagoljuk a tésztát. Nyomkodjunk a muffinok tetejére málnát.
  4. Kb. 25 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbált hogy a muffinok jól átsültek-e).
JEGYZETEK
Növényi tej lehet mandula-, szója- vagy kókusztej. Ezek mind gluténmentesek.
Jó sütögetést nektek! Zizi