Mandulatej házilag
A mandulatej készítése roppant egyszerű, nagyon finom és rendkívül egészséges. Sokféleképpen felhasználható, kiválóan helyettesíti a tehéntejet a laktózérzékenyek és a vegánok részére. A Magimix konyhai robotgép olyan praktikus és sokoldalú, hogy a legtermészetesebben lehetővé teszi a mandulatej elkészítését bármilyen aróma, vagy tartósítószer nélkül. Nagyon egyszerű és csak 2 alapanyag szükséges hozzá:
200 g mandula és ¾ l víz, esetleg ízesítéshez 1 vaníliás cukor.
Házi készítésű mandulatej a Magimix konyhai robotgépben
A mandulatej készítése roppant egyszerű, nagyon finom és rendkívül egészséges. Sokféleképpen felhasználható, kiválóan helyettesíti a tehéntejet a laktózérzékenyek és a vegánok részére. A Magimix konyhai robotgép olyan praktikus és sokoldalú, hogy a legtermészetesebben lehetővé teszi a mandulatej elkészítését bármilyen aróma, vagy tartósítószer nélkül. Nagyon egyszerű és csak 2 alapanyag szükséges hozzá:
200 g mandula és ¾ l víz, esetleg ízesítéshez 1 vaníliás cukor.
A mandulákat előző nap vízben áztassák be. Majd öntsék le róla a vizet, és szórják a Magimix konyhai robotgép nagy keverőtáljába, melybe először a pengét és csak utánna a Blender mixet helyezzék. Addig turmixoljanak, míg a mandulák szét nem zúzódnak, majd a fedő nyílásán fokozatosan adagolják a vizet és a cukrot. Amikor már a massza sima, egy textilruhán szűrjék át, és jól préseljék ki belőle a folyadékot. A száraz mandulapépet tegyék egy tálba, mert ugyanis felhasználható / a következő videóban közzé is tesszük/. A kipréselt tejet öntsék át egy üvegkancsóba, és a maradék vízzel higítsák fel.
Kedves egészségükre!