Hozzávalók 2-3 főre:
- 500 g kelbimbó
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 db narancs kifacsart leve
- só
- víz
- 300 g füstölt tofu, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- só
- 1 bögre jázminrizs
- só
- víz
Hevítsük fel a Swiss Diamond wokot vagy serpenyőt, adjuk hozzá a kelbimbót és kb. 8 perc alatt pirítsuk meg. Ekkor mehet bele a fokhagyma, ezzel is pirítsuk további 2 percig, majd sózzuk, öntsünk hozzá egy kevés vizet, tegyünk rá fedőt és takarékon főzzük, amíg éppen megpuhul a kelbimbó. Ekkor öntsük hozzá a narancs levét és fedő nélkül főzzük, pirítsuk még 3-4 percig. Közben a jázminrizst főzzük meg a Swiss Diamond nyeles lábasban, 2 bögre sós vízben és tartsuk melegen. A tofuhoz szintén hevítsünk fel egy Swiss Diamond serpenyőt, tegyük bele a tofut és kezdjük el pirítani. Néha keverjük át, hogy a kockák minden oldalukon piruljanak. Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk és pirítsuk aranybarnára őket. Tálaljuk a rizst a kelbimbóval és a tofuval.
|