A paradicsomos tészta nagyon egyszerű étel, de ebben az esetben a szósz kicsit eltér a hagyományostól. Nyers paradicsomszósszal van nyakon öntve a tészta, majd ehhez keverünk hozzá karamellizált koktélparadicsomokat. Mennyei egyszerű ízek, éppen olyanok, amelyekben érezhető a napfény íze. Összesen 5 alapanyag kell hozzá (a sót és borsot nem számolom, ez talán tényleg mindenkinél van otthon): paradicsom, fokhagyma, olívaolaj, (gluténmentes) tészta, bazsalikom vagy petrezselyem, valamint só és bors. Indián nyár ízek a tányérunkon! Feltétlen próbáljátok ki!

HOZZÁVALÓK:
Paradicsomszószhoz:
- 500 g friss paradicsom
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- só
Karamellizált paradicsomhoz:
- 300 g koktélparadicsom
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
Tésztához:
- 500 g durumtészta
- friss bazsalikom
- só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Paradicsomszósz: tegyük a paradicsomszósz hozzávalóit a Magimix robotgépbe és daráljuk folyékonyra. Tegyük félre.
  2. Karamellizált paradicsom: egy serpenyőt hevítsünk fel magas lángon, amikor már jó forró, tegyük bele az olívaolajat és a koktélparadicsomokat. Kevergessük, de közben hagyjuk, hogy kicsit megbarnuljanak, összeessenek, karamellizálódjanak 5-7 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Tészta: egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk bele sót és főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
  4. A friss bazsalikomot aprítsuk fel. A kifőtt tésztára öntsük rá a paradicsomszószt, majd keverjük hozzá a karamellizált koktélparadicsomokat és szórjuk meg a bazsalikommal.