Pavlova tekercs
Ha létezik tökéletes desszert, akkor ez biztosan az egyik! Ellenállhatatlan, édes, vasárnapi kávéhoz ideális párosítás. Mentse el ezt a receptet, és feltétlenül próbálja ki.
HOZZÁVALÓK:
A tekercshez:
- 120 g tojásfehérje
- 230 g porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 tk kukoricakeményítő
- (opcionális) szeletelt mandula
A töltelékhez:
- 250 g 33%-os tejszín
- 250 g mascarpone
- 30 g porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásfehérjét a Magimix robotgépben egy csipet sóval kemény habbá verjük. Adjunk hozzá cukrot és keverjük addig, amíg a keverék megszilárdul. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a keményítőt - keverjük össze (röviden), vagy keverjük át egy fakanállal.
- A felvert habot kiöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsire és megszórjuk mandulaszeletekkel. (Ha vékonyan kenjük fel a habot kisebb lesz, illetve fordítva.)
- 160 fokon 25-30 percig sütjük.
- Közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és a cukrot, összekeverjük (de ne keverjük túl, csak egy pillanatig) majd félretesszük.
- A megsült habot kivesszük a sütőből, megfordítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűlt, kenjük meg a mascarponés töltelékkel, rakjunk rá három sor gyümölcsöt és óvatosan tekerjük fel.
- Az így elkészült tekercset papírba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Forró gyümölccsel tálaljuk.