Ha létezik tökéletes desszert, akkor ez biztosan az egyik! Ellenállhatatlan, édes, vasárnapi kávéhoz ideális párosítás. Mentse el ezt a receptet, és feltétlenül próbálja ki.

HOZZÁVALÓK:

A tekercshez:

  • 120 g tojásfehérje
  • 230 g porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • (opcionális) szeletelt mandula


A töltelékhez:

  • 250 g 33%-os tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 30 g porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásfehérjét a Magimix robotgépben egy csipet sóval kemény habbá verjük. Adjunk hozzá cukrot és keverjük addig, amíg a keverék megszilárdul. Ezután adjuk hozzá a citromlevet és a keményítőt - keverjük össze (röviden), vagy keverjük át egy fakanállal.
  2. A felvert habot kiöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsire és megszórjuk mandulaszeletekkel. (Ha vékonyan kenjük fel a habot kisebb lesz, illetve fordítva.)
  3. 160 fokon 25-30 percig sütjük.
  4. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és a cukrot, összekeverjük (de ne keverjük túl, csak egy pillanatig) majd félretesszük.
  5. A megsült habot kivesszük a sütőből, megfordítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és hagyjuk kihűlni.
  6. Miután kihűlt, kenjük meg a mascarponés töltelékkel, rakjunk rá három sor gyümölcsöt és óvatosan tekerjük fel. 
  7. Az így elkészült tekercset papírba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Forró gyümölccsel tálaljuk.