A kukoricának itt a szezonja! Zita ismét hozott nekünk egy nagyon egyszerű saláta, illetve köret receptet. Ha mexikói témájú grill partyt tartotok, ez tökéletesen illik a repertoárba, de egy könnyed vacsorának is tökéletes, amikor tortilla lapba pakoltok mindenféle finomságot. https://www.instagram.com/p/CShA226IZja/
Hozzávalók 4 főre:
- 4 cső kukorica, külső levelek eltávolítva
- 1 kis csokor koriander, felaprítva
- 1 fej lilahagyma, megpucolva, felaprítva
- 2 db lime, kifacsart leve
- só, feketebors
- extra szűz olívaolaj
Közepes lángon hevítsünk fel a Swiss Diamond serpenyőt és kb. 8 perc alatt pirítsuk meg a kukoricacsöveket (közben forgassuk, hogy minden oldalukon megbarnuljanak a szemek). Öntsünk hozzá 1-2 dl vizet, tegyünk rá egy fedőt és főzzük 15 percig, amíg a szemek megpuhulnak. Hagyjuk kihűlni, majd egy éles kés segítségével a szemeket vágjuk le a csövekről egy tálba. Adjuk a kukoricához a koriandert, a lilahagymát, a lime-ok levét, öntsünk rá 1-2 evőkanál olívaolajat, ízesítsük sóval, borssal, jól keverjük össze és már ehetjük is. Tortilla chips-szel is nagyon finom!