Hozzávalók 4 főre:
- 3 db répa, csíkokra vágva
- 1 db pritamin paprika, csíkokra vágva
- 1/4 káposzta, csíkokra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma, felszeletelve
- 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 400 g soba (hajdina) vagy rizstészta
- 360 g tofu, felkockázva
- 3 ek pirított szezámolaj
- 3 ek tahini
- 2 ek tamari (gluténmentes szójaszósz)
- 1/2 citrom leve
- víz
- kókuszolaj, opcionális
- só
Egy tálkában keverjük ki az öntetet: tamarit, tahinit, szezámolajat, citromlevet és vizet. Tegyük félre. Tegyük a felmelegített Swiss Diamond wokba a vöröshagymát, fokhagymát, répát, pritamin paprikát és káposztát. Magas lángon pirítsuk 4-5 percig, néha átkeverve.
Egy másik Swiss Diamond serpenyőt melegítsünk fel és tegyük bele a tofu kockákat. Sózzuk meg és kezdjük el pirítani. Amikor a tofu kockák minden oldalukon megpirultak, zárjuk el alatta a gázt.
Közben a soba tésztát főzzük meg a csomagon található utasítás szerint és szűrjük le. Amikor már a zöldségek megpirultak, adjuk hozzá a megfőtt soba tésztát. Ekkor öntsük rá az öntetet. Jól keverjük össze, pirítsuk még 1 percig és már tálalhatjuk is a megpirított tofu kockákkal. Szórjuk meg chilipehellyel.
|