Hozzávalók 2-3 főre:

- 1/2 ek kókuszolaj

- 150 g shimeji gomba

- 2 db sárgarépa, lereszelve

- 1 bögre főtt disznóbab

- 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva

- 4 gerezd fokhagyma, felaprítva

- kis darabka gyömbér, meghámozva, felaprítva

- 200 g üvegtészta

- 4 ek tamari (gluténmentes szójaszósz)

- 2 ek tahini

- 2 ek szezámolaj

- 1/2 citrom leve

- kevés víz

 

Egy tálkában keverjük ki az öntetet: szójaszószt, tahinit, szezámolajat, citromlevet és vizet. Tegyük félre. Tegyük a Swiss Diamond wokba/serpenyőbe a kókuszolajat. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért. Pirítsuk 1-2 percig. Adjuk hozzá a shimeji gombát. Magas lángon pirítsuk 4-5 percig, néha átkeverve. Mehet bele a sárgarépa és bab, ezzel is pirítsuk pár percig. Közben az üvegtésztát főzzük meg a csomagon található utasítás szerint és szűrjük le. Amikor már a gomba és a répa megpirult, megfőtt, adjuk hozzá a megfőtt üvegtésztát. Ekkor öntsük rá az öntetet. Jól keverjük össze, pirítsuk még 1 percig és már tálalhatjuk is. Szórjuk meg chilipehellyel.

 

Tipp: shimeji gomba helyett használhatunk csiperkét. A disznóbabot én fagyasztva veszem és külön megfőzve adtam a tésztához. Bab helyett használhatunk más fehérje forrást is: csicseriborsót, tofut vagy tempeht. Én adtam hozzá maradék pirított fodroskelt. Ha van valamilyen friss zöldetek (spenót, mángold), azzal feldobhatjátok az ételt.