PIRÍTOTT ÜVEGTÉSZTA ZÖLDSÉGEKKEL ÉS BABBAL
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1/2 ek kókuszolaj
- 150 g shimeji gomba
- 2 db sárgarépa, lereszelve
- 1 bögre főtt disznóbab
- 1 kis fej vöröshagyma, felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
- kis darabka gyömbér, meghámozva, felaprítva
- 200 g üvegtészta
- 4 ek tamari (gluténmentes szójaszósz)
- 2 ek tahini
- 2 ek szezámolaj
- 1/2 citrom leve
- kevés víz
Egy tálkában keverjük ki az öntetet: szójaszószt, tahinit, szezámolajat, citromlevet és vizet. Tegyük félre. Tegyük a Swiss Diamond wokba/serpenyőbe a kókuszolajat. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért. Pirítsuk 1-2 percig. Adjuk hozzá a shimeji gombát. Magas lángon pirítsuk 4-5 percig, néha átkeverve. Mehet bele a sárgarépa és bab, ezzel is pirítsuk pár percig. Közben az üvegtésztát főzzük meg a csomagon található utasítás szerint és szűrjük le. Amikor már a gomba és a répa megpirult, megfőtt, adjuk hozzá a megfőtt üvegtésztát. Ekkor öntsük rá az öntetet. Jól keverjük össze, pirítsuk még 1 percig és már tálalhatjuk is. Szórjuk meg chilipehellyel.
Tipp: shimeji gomba helyett használhatunk csiperkét. A disznóbabot én fagyasztva veszem és külön megfőzve adtam a tésztához. Bab helyett használhatunk más fehérje forrást is: csicseriborsót, tofut vagy tempeht. Én adtam hozzá maradék pirított fodroskelt. Ha van valamilyen friss zöldetek (spenót, mángold), azzal feldobhatjátok az ételt.