Póréhagymás csicserikrém
Gyors, isteni, vegán kence. Bagettel, kenyérrel, kiflivel, zöldségekkel kivaló párosítás.
HOZZÁVALÓK:
- 250 gramm főtt csicseriborsó
- 1 fél szál póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek vöröshagyma granulátum
- Só és bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
- A póréhagymáknak most a zöldebb felére lesz szükségünk, tehát a tetejére. Karikázzuk fel és kezdjük el dinsztelni, 5 perc után pedig zúzzuk rá a fokhagymákat is.
- A csicserit dobjuk a Magimix konyhai robotgépbe, mehet hozzá a póré valamint a többi fűszer és az olaj. Aprítsuk homogén állagúra, tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
- Vaj/margarin helyett kenjük ezzel meg a kenyerünket, tunkoljunk bele friss, nyers zöldségeket ( répa, zeller, uborka, paprikák) és turbózzuk fel magvakkal is ( kendermag, tökmag, szezámmag, lenmag, dió).
Jó étvágyat kívánok hozzá!