Gyors, isteni, vegán kence. Bagettel, kenyérrel, kiflivel, zöldségekkel kivaló párosítás.

HOZZÁVALÓK:

  • 250 gramm főtt csicseriborsó
  • 1 fél szál póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek vöröshagyma granulátum
  • Só és bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A póréhagymáknak most a zöldebb felére lesz szükségünk, tehát a tetejére. Karikázzuk fel és kezdjük el dinsztelni, 5 perc után pedig zúzzuk rá a fokhagymákat is.
  2. A csicserit dobjuk a Magimix konyhai robotgépbe, mehet hozzá a póré valamint a többi fűszer és az olaj. Aprítsuk homogén állagúra, tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
  3. Vaj/margarin helyett kenjük ezzel meg a kenyerünket, tunkoljunk bele friss, nyers zöldségeket ( répa, zeller, uborka, paprikák) és turbózzuk fel magvakkal is ( kendermag, tökmag, szezámmag, lenmag, dió).

Jó étvágyat kívánok hozzá!