Hozzávalók a muffinhoz:

- 240 g répa

- 1 bögre búzaliszt

- 1 bögre teljeskiörlésű búzaliszt

- 3/4 bögre kókuszvirágcukor

- 1/2 bögre kókuszolaj

- 1/2 bögre almaszósz (cukrozatlan)

- 3 tk sütőpor

- 2 tk őrölt gyömbér

- 2 tk őrölt fahéj

- 1 tk szódabikarbóna

- 1/2 tk só

Hozzávalók a krémhez:

- 300 g natúr krémsajt (vegán)

- 1/2 bio narancs leve és reszelt héja

- 3 ek porcukor

Melegítsük elő a sütőt 180C fokra. Béleljünk ki egy muffin tepsit papírkapszlikkal (én szilikon formákat használok, így ezekbe nem rakok kapszlikat és nem is kenem ki őket). A Magimix konyhai robotgépben keverjük ki a muffin tésztáját, ahogyan én is a videóban. Jól keverjük át a tésztát. Muffin tepsibe / formákba adagoljuk a tésztát. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát hogy a muffinok jól átsültek-e. Hagyjuk kihűlni, utána vegyük ki a formából. Egy tálban a vegán natúr krémsajtot keverjük össze a narancs héjával, levével és a porcukorral. Amíg a muffinok kihűlnek, tegyük hűtőbe. Tálalás előtt kenjük a krémet a muffinok tetejére.

Tipp: A recepthez használt bögre 250 ml-es. Ha nincs almaszószunk, helyettesíthetjük 1/2 bögre növényi tejjel. Ekkor adhatunk még hozzá "lenmagtojást" - 1 evőkanál lenmagot összekeverünk 2,5 evőkanál vízzel, hagyjuk, amíg zselés állagú lesz. Ekkor adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz. Ha nincsen vegán krémsajtunk, akkor a muffinok tetejére készíthetünk cukormázt porcukor és frissen facsart narancslé összeverésével úgy, hogy enyhén folyós állagú legyen. Ezt kenjük/csurgassuk a muffinok tetejére.