Répás muffin narancsos "krémsajttal" (vegán)

Hozzávalók a muffinhoz:
- 240 g répa
- 1 bögre búzaliszt
- 1 bögre teljeskiörlésű búzaliszt
- 3/4 bögre kókuszvirágcukor
- 1/2 bögre kókuszolaj
- 1/2 bögre almaszósz (cukrozatlan)
- 3 tk sütőpor
- 2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
Hozzávalók a krémhez:
- 300 g natúr krémsajt (vegán)
- 1/2 bio narancs leve és reszelt héja
- 3 ek porcukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180C fokra. Béleljünk ki egy muffin tepsit papírkapszlikkal (én szilikon formákat használok, így ezekbe nem rakok kapszlikat és nem is kenem ki őket).
- A Magimix konyhai robotgépben keverjük ki a muffin tésztáját, ahogyan én is a videóban. Jól keverjük át a tésztát.
- Muffin tepsibe / formákba adagoljuk a tésztát. Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát hogy a muffinok jól átsültek-e.
- Hagyjuk kihűlni, utána vegyük ki a formából.
- Egy tálban a vegán natúr krémsajtot keverjük össze a narancs héjával, levével és a porcukorral.
- Amíg a muffinok kihűlnek, tegyük hűtőbe.
- Tálalás előtt kenjük a krémet a muffinok tetejére.
Tipp: A recepthez használt bögre 250 ml-es. Ha nincs almaszószunk, helyettesíthetjük 1/2 bögre növényi tejjel. Ekkor adhatunk még hozzá "lenmagtojást" - 1 evőkanál lenmagot összekeverünk 2,5 evőkanál vízzel, hagyjuk, amíg zselés állagú lesz. Ekkor adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz. Ha nincsen vegán krémsajtunk, akkor a muffinok tetejére készíthetünk cukormázt porcukor és frissen facsart narancslé összeverésével úgy, hogy enyhén folyós állagú legyen. Ezt kenjük/csurgassuk a muffinok tetejére.