Ez a recept Nagy Zita alkotása, aki élő videókban a két kisfiával együtt készíti el a jobbnál jobb vegán recepteket, melyeket szintén megszeretnénk osztani veletek. Fogadjátok sok szeretettel! Itt található az élő videó linkje:

Ez a recept Nagy Zita alkotása, aki élő videókban a két kisfiával együtt készíti el a jobbnál jobb vegán recepteket, melyeket szintén megszeretnénk osztani veletek. Fogadjátok sok szeretettel! Itt található az élő videó linkje:

https://www.instagram.com/tv/CAibkm_gfeM/?utm_source=ig_web_copy_link

Vöröslencse fasírtot főztünk a fiúkkal. Jázminrizzsel, salátával és tahinis joghurtos szósszal tálaltuk (vegán, gluténmentes). Mennyei ebédünk lett, minden ujjunkat megnyaltuk utána. Nézzétek meg a videót!

ROPOGÓS VÖRÖSLENCSE FASÍRT ????

Hozzávalók 4 főre:
- 2 bögre vöröslencse, beáztatva 2-3 órára
- 1 kis fej vöröshagyma, kisebb darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis ujjnyi darabka gyömbér
- 1/2 csokor koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- 1/2 tkl chili pehely (opcionális)
- kókuszolaj, sütéshez

Szűrjük le a beáztatott lencsét. Tegyük az összes hozzávalót a leszűrt, nem főtt lencsével késes robotgépbe. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg viszonylag sima masszát kapunk (nem baj, ha marad benne egész lencse darab vagy kisebb hagyma darab). Tegyük egy tálba a vöröslencsés masszát és formázzunk belőle falatnyi golyókat. Közepes láng felett hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt. Tegyünk bele 1-2 evőkanál kókuszolajat, majd kezdjük el benne kisütni a fasírtokat. Sülés közben egy kanál segítségével forgassuk a fasírtokat, hogy minden oldalukon ropogósra süljenek.