Sárgaborsó főzelék
Tudta, hogy a World's Healthiest Foods nevű alapítvány a világ legegészségesebb tápláléka között tartja nyilván a sárga borsót? Így hát készítsünk belőle egészséges és ízletes főzeléket.
HOZZÁVALÓK:
- 500 g sárgaborsó
- annyi alaplé, ami ellepi plusz még kb. 4-5 dl
- 2 db babérlevél
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 kis csipet chili
ELKÉSZÍTÉS:
- A sárgaborsót alaposan átmossuk 2x.
- Ezután feltesszük főni a fazékba az alaplével és az összes fűszerrel, fokhagymákkal együtt.
- Ezzel gyakorlatilag nincs is más teendőnk, csak néha-néha megkavarjuk, illetva ha nagyon "elfővi" a levét, felöntjük ( akár vízzel is). Nagyon kényelmes a Swiss Diamondban főzni, mivel ennek köszönhetően nem kell sűrűn kevergetni.
- Ha megpuhulnak a borsók, leturmixoljuk , hozzá szórjuk az apróra vágott petrezselymet és kész is vagyunk.