Tudta, hogy a World's Healthiest Foods nevű alapítvány a világ legegészségesebb tápláléka között tartja nyilván a sárga borsót? Így hát készítsünk belőle egészséges és ízletes főzeléket.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g sárgaborsó
  • annyi alaplé, ami ellepi plusz még kb. 4-5 dl
  • 2 db babérlevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kis csipet chili

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sárgaborsót alaposan átmossuk 2x.
  2. Ezután feltesszük főni a fazékba az alaplével és az összes fűszerrel, fokhagymákkal együtt.
  3. Ezzel gyakorlatilag nincs is más teendőnk, csak néha-néha megkavarjuk, illetva ha nagyon "elfővi" a levét, felöntjük ( akár vízzel is). Nagyon kényelmes a Swiss Diamondban főzni, mivel ennek köszönhetően nem kell sűrűn kevergetni.
  4. Ha megpuhulnak a borsók, leturmixoljuk , hozzá szórjuk az apróra vágott petrezselymet és kész is vagyunk.