Ha esetleg már unnánk a szokásos sütőtökkrémleveseket adjunk neki egy extra csavart, némi thai beütéssel. Ígérjük ez maradandó élmény lesz.

HOZZÁVALÓK:

  • fél szál póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb darabka friss gyömbér
  • 1 fél lime leve
  • 1 ek. thai red curry paszta
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 közepes méretű sütőtök
  • annyi zöldségalaplé, ami éppen ellepi majd a tököket
  • Só és bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sütőtököt és a répákat daraboljuk fel, és süssük meg.
  2. A hagymákat (póré + vörös) karikázzuk fel és kezdjük el dinsztelni egy fazékban, némi olajjal. Aki igazán extrára szeretné, használjon mogyoróolajat a hagymák alá.
  3. Bő 5-6 perc izzasztás után zúzzuk rá a fokhagymáinkat és adjuk hozzá a curry pasztát is valamint reszeljük hozzá a gyömbért. Így kavarjuk át párszor és hagyjuk melegen, de figyeljünk rá nehogy megégjenek a hagymák.
  4. Közben a tökök húsát kanalazzuk ki és adjuk az alapunkhoz, ugyanígy a répákat is, majd, ha ezzel készen vagyunk öntsük fel annyi alaplével, ami éppen ellepi, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  5. Turmixoljuk a kívánt állag eléréséig, -apropó ehhez kiváló lehet a Magimix Power Blender 4 turmixgép. ami lehet teljesen selymes és krémes is, de hagyhatjuk picit rusztikusabbra is (a képen is így szerepel.)
  6. A végén facsarjuk hozzá a lime levét és tálalhatunk is.
  7. Hozzá pirított kenyérkockákat ajánlunk, tökmaggal, újhagyma karikákkal, petrezselyemzölddel és fűszerpaprika-magolajjal, de aggodalomra semmi ok, ha nincs ilyen olajunk otthon használjunk helyette olívát, vagy tökmagolajat.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!