A forró leves mindig kellemesen felmelegít a hideg napokon. Így van ez ezzel a finom krémes sült paradicsom levessel is.

HOZZÁVALÓK:

  • 750 g koktélparadicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • olivaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 50 ml tejszín
  • bazsalikom 
  • alaplé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az összes hozzávalót egy tepsibe tesszük, a fokhagymát és a hagymát megpucoljuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, és mindent együtt 200 fokon kb 20-30 percig sütünk.
  2. A megsütött hozzávalókat a Magimix robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk krémes állagúra..
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, majd újra összekeverjük és sűrűség szerint fokozatosan adjuk hozzá a forró alaplevet.
  4. Ha kész, fűszerezzük és tálaljuk.