Sült paradicsom leves
A forró leves mindig kellemesen felmelegít a hideg napokon. Így van ez ezzel a finom krémes sült paradicsom levessel is.
HOZZÁVALÓK:
- 750 g koktélparadicsom
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- rozmaring
- kakukkfű
- olivaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 50 ml tejszín
- bazsalikom
- alaplé
ELKÉSZÍTÉS:
- Az összes hozzávalót egy tepsibe tesszük, a fokhagymát és a hagymát megpucoljuk, a sárgarépát karikákra vágjuk, és mindent együtt 200 fokon kb 20-30 percig sütünk.
- A megsütött hozzávalókat a Magimix robotgépbe tesszük és összeturmixoljuk krémes állagúra..
- Hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, majd újra összekeverjük és sűrűség szerint fokozatosan adjuk hozzá a forró alaplevet.
- Ha kész, fűszerezzük és tálaljuk.